CHP'de flaş atama yetkisi!

CHP'de flaş atama yetkisi!

CHP, Abant’ta 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Abant Kampı’nda partinin yeni yasama döneminde izleyeceği yol haritası masaya yatırıldı.

Kampta partinin Meclisteki çalışmalarını düzenleyen Grup İç Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Düzgün Haber'in haberine göre, yapılan değişiklikle Meclis’te 2 yılda bir seçilen grup başkanvekillerinin seçim yönteminde değişikliğe gidildi. Yeni alınan kararla Genel Başkanın performansından memnun olduğu grup başkanvekillerini atama yetkisi verildi. Genel Başkan, bu kararı alırsa ilgili grup başkanvekilleri, parti grubundan seçim yapılmaksızın görevine devam edebilecek.

Bu değişikliğe karşı çıkan İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Grup Başkanvekilleri yasama yılının ilk diliminde zaten Genel Başkan’ın işaret ettiği isimler arasından seçiliyor. İki yılın sonunda atama yerine seçim yapılması daha doğru olur” önerisinde bulunduğu öğrenildi.

“GÖREVDEN ALABİLMELİ”

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, “Madem Genel Başkan’a Grup Başkanvekillerini atama yetkisi veriyoruz o zaman istediği zaman istediği Grup Başkanvekilini görevden alma yetkisini de vermeliyiz” önerisinde bulundu.  Ancak yukarıdaki iki öneride kabul edilmedi. Yapılan yeni değişiklikle Kılıçdaroğlu’na Grup Başkanvekillerini atama yetkisi verildi.

CUMHURBAŞKANI ADAYINI MYK ÖNERECEK

Cumhurbaşkanı adayı belirleme yöntemi de kampta karara bağlandı. Meclis Grup İç Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle CHP’de Cumhurbaşkanı adayını MYK önerecek. Önerilen aday Meclis grubunda oylanacak. Bu oylamada adaylık için salt çoğunluk yeterli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.