CHP'den açıklama: "Saadet Partisi'nden randevu talep edeceğiz"

CHP'den açıklama: "Saadet Partisi'nden randevu talep edeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, parti genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ettiği sırada gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salıcı bir gazetecinin "Saadet Partisi ile de bir görüşme trafiği planlanıyor mu? Bir de AİHM'in verdiği kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi;

Sayın Erdoğan yargı kendi isteği konusunda bir karar verdiği zaman yargının bağımsız olduğunu ifade eder, kararlar hoşuna gitmediği zaman 'tanımıyoruz' der. AİHM Türkiye'nin tanıdığı ve bağlayıcı olduğu bir ülke. Biz Avrupa Konseyi'nin kurucu ülkelerindeniz. Bizim de anayasa madde 90'da tanıdığımız bir mahkemenin kararlarına bağlayıcı değildir gibi ifadelerle karşı çıkmak doğru değildir. Mahkemenin verdiği karar bağlayıcıtır, biz o kararlara saygı duymak zorundayız. AİHM kararları ne kadar bağlayıcı ise Türkiye yargısının verdiği kararlar da bağlayacıdır. Hatırlatmak isteriz AİHM'i bağlayıcı bulmuyorsa kendisi neden başvurmadı.

Saadet Partisi'ne ilerleyen günlerde bir randevu talebimiz olacak. Saadet Partisi ile görüşmeler genel başkan düzeyinde olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.