CHP'den AK Parti'ye tepki! 'Odalara böcek mi koydunuz?'

CHP'den AK Parti'ye tepki! 'Odalara böcek mi koydunuz?'

CHP'li Alper, TV35 ekranlarında yayınlanan Özgür Gündem programında Doğan Beyazgül’ün ilçe gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgütü içerisindeki gerginlik ve fikir ayrışmalarının masaya yatırıldığı programda gündem, bugün gerçekleştirilen mecliste Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş arasında Başkan Sandal’ın Genel Merkezi ziyaret etmesi mevzusunda çıkan tartışma oldu.

chp-bayrakli-ilce-baskani-cemalettin-alper-bazi-serefsiz-ve-ahlaksiz-kisiler_1.jpg

“BU PARTİNİN BELEDİYE BAŞKANLARI SAHİPSİZ DEĞİL”

Bugün gerçekleştirilen Bayraklı Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, Başkan Sandal’ın Genel Merkez’e giderek Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesini meclise taşımış ve Başkan Sandal’ın Genel Merkez’e gitmesini sorgulayarak, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürekli neden Ankara’ya çağırıyor, bunlara gelin” demişti. Başkan Sandal ise Aktaş’ın sözlerine, “Kendi dedikodunuz. Bel altı işlere girmeyin! Üç beş fırıldak ve çevresindeki yalanlarını topluma gerçek olarak aktarmayın ayıptır” ifadeleriyle yanıt vermişti. Mecliste yaşanan gerginliğin ardından AK Parti Grubu meclisi terk etmişti.

Yaşanan olayları yorumlayan Alper, bir genel başkanının partisinin belediye başkanıyla görüşmesinin son derece olağan olduğunun altını çizdi ve “Ben gülüyorum. CHP’nin Genel Başkanı bir belediye başkanını çağırabilir o da ziyarete gidebilir. Bunun neresinde bir enteresanlık var? Herhâlde bu AK Partili arkadaşlarımız belediye başkanımızın ya da ilçe başkanımızın odasına böcek mi koydunuz? Neyi merak ediyorlar? Bunu, başka bir partinin meclis üyesinin kalkıp sorgulamasını doğru bulmuyorum. Herkes işini yapacak. Biz halka hizmet etmeye geldik. Biz duygusuyla hareket edeceğiz Biz halkı temsil ediyoruz. Üç beş kişiyi temsil etmiyoruz. Ben Bayraklı meclisindeki tartışmayı ve AK Partili arkadaşların suçlamalarını doğru bulmuyorum. Biz halka hizmet etmeye geldik. Ellerinde bir şey varsa adliyeye giderler. Biz şeffaf bir belediyeyiz. Her şeyin hesabını veririz. Bunu da herkes böyle bilsin. Bu parti de partinin belediye başkanları da sahipsiz değil. Kendi içimizde ufak tefek tartışmalar olsa da biz bunları hallederiz. Bizi belediye başkanlarımız çalışıyorlar. Yerelden iktidara gidiyoruz” dedi.

“CHP BAYRAKLI’DA SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Başkan Sandal son günlerde CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ile yaşadığı gerginliklerle gündeme gelmiş ve basına yansıyan haberler belediye ile ilçe örgütü arasında ayrışmalar olduğu yorumlarına yol açmıştı. Bu tarz tartışmaların siyasetin doğasında olan şeyler olduğunu hatırlatan Alper, birliktelik mesajı verdi ve şu ifadeleri kullandı; “Ben de basından izliyorum Zaten belediye başkanımız açıklamasını yaptı. Kendisi de bu olaylarda taraf olmadığını ve olaylara katılmadığını söyledi. Ve ilçe başkanımızla tek bıçakla iki elle pasta kestiler. Bu şekilde birliktelik mesajı da verdiler. Parti içinde böyle tartışmalar zaman zaman olur. Benim dönemimde de böyle söylentiler oldu. Ama biz ele ele bütün sıkıntılara rağmen CHP’yi iktidara taşıma mücadelesini 2009’dan bu yana çalıştık. O günden bugüne emeği olan herkese teşekkürü borç biliyorum. Ben bayraklı berkiyesinde bu tür sıkıntılar aşılacağını biliyorum. CHP’de kişiler değil kurumsal kimlik önemlidir. Kişilere takılıp kalmayalım. Partinin iktidarını öngörmek gerekiyor CHP Bayraklı’da sahipsiz değildir. Herkes de öyle bilsin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.