CHP'li 60 vekile siyaset yasağı istendi... İzmir'den hangi vekiller var?

CHP'li 60 vekile siyaset yasağı istendi... İzmir'den hangi vekiller var?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter’dan paylaştığı “Tayyipler Alemi” karikatürünü retweetleyen milletvekillerine 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu gerekçesiyle hapis cezasının yanı sıra siyaset yasağı da istendi!

Gazete Duvarın haberine göre, Meclis’e yaklaşık 60 CHP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için gönderilen fezlekelerin içeriği ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter’dan paylaştığı “Tayyipler Alemi” karikatürünü retweetlediği tespit edilen milletvekillerine Cumhurbaşkanına hakaret suçu gerekçesiyle hapis cezası verilmesi istendi, ayrıca siyaset yasağı talep edildi.

Listede İzmir’den isimler de bulunuyor. CHP İzmir Milletvekillerinden Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Kani Beko ve Mahir Polat’ın da dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Tezkerenin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter’dan paylaştığı ‘Tayyipler Alemi’ karikatürünü retweetleyen milletvekilleri için hazırlandığı öğrenildi. CHP Lideri ve vekiller hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu gerekçesiyle hapis cezasının yanı sıra siyaset yasağının da talep edildiği öne sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.