CHP'li Alper: "Kimse bu konu üzerinden siyaset yapmasın"

CHP'li Alper: "Kimse bu konu üzerinden siyaset yapmasın"

“Kamuoyunda ‘Cemevi yıkıldı’ şeklinde bir algı yaratmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değildir.

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı Belediyesi’nin Yamanlar’da Cemevine yönelik herhangi bir müdahalesinin olmadığı, derneğin işlettiği düğün salonunun kaçak olduğu için yıkıldığı belirterek, “Kamuoyunda ‘Cemevi yıkıldı’ şeklinde bir algı yaratmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Sorumluluk sahibi bazı partililerimizin belediyemizden ve bizden bilgi almadan açıklama yapması bizleri derinden üzmüştür. Herkesi sağduyulu olma davet ediyorum. Kimse bunun üzerinden siyaset yapmasın” dedi.

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, dün (cuma) Bayraklı Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan Karşıyaka Cemevi Derneği’nin işlettiği düğün salonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Alper, dernekte farklı siyasi grupların egemenlik kurduğunu belirterek, “Dün yıkımı gerçekleştirmek için bölgeye giden belediye ekibine, zabıtalara ve polisimize bir grup provokatör saldırıda bulunmuştur. Kamuoyunda ‘CHP’li belediye cemevi yıkıyor’ şeklinde bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Yıkımın cemeviyle hiçbir ilgisi yoktur. Belediyemiz, cemevi derneğinin işlettiği kaçak düğün salonunu yıkmıştır. Kanunun hükmünü yerine getiren Bayraklı Belediyesi’ne tepki gösterenler, aslında buradan elde ettikleri ve nereye harcandığı belli olmayan paranın kesilecek olmasına itiraz ediyor. Yani muslukları kesiliyor! Belediyemiz daha önce Refik Şevket İnce Mahallemizde cemevi kültür merkezinin açılışını gerçekleştirmiştir. Yakında Nafiz Gürman Mahallemizde yeni projenin temeli atılacaktır. Bayraklı Belediyesi’nde çok sayıda alevi vatandaşımız çalışmaktadır. Tüm bu gerçekler ortadayken birilerinin böyle bir konu üzerinden şov yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

AÇIKLAMALAR ÜZÜNTÜ VERİCİ

Bazı partililerin yaptığı açıklamaları hayretle ve üzülerek takip ettiklerini belirten CHP Bayraklı İlçe Başkanı Alper, “Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, aldığı parti terbiyesi gereği partililerimizin yaptığı açıklamalara cevap vermeyecektir. Belediye başkanımız yasaları uygulamakla mükelleftir. Kendisi görevini yerine getiriyor. Bazı partililerimizin belediyemizden, bizden bilgi almadan açıklama yapması bizleri derinden üzmüştür. Kimse bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışmasın. Kaçak bir düğün salonu yasal gerekçelerle yıkılmıştır. Sorumluluk sahibi herkesi sağduyulu olmaya ve bunun üzerinden siyaset yapmamaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Alper, konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gerekli bilgiyi verdiğini sözlerine ekledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.