CHP'Lİ ALTIOK'TAN O MÜDÜRE SERT TEPKİ!

CHP'Lİ ALTIOK'TAN O MÜDÜRE SERT TEPKİ!

"Çocuklar çığlıklarla sınıflarını terk ettiler"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Atakent Ortaokulu Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu’nun “ANDIMIZ” okumak isteyen öğrencilere “Burası dingonun ahırı mı?” diyerek bağırmasını, okulda törenlerin Atatürk büstünün yanında düzenlenmemesini ve göndere bayrak çekilmemesini “Müdür Karamustafaoğlu hakkında soruşturma açılmış mıdır?” sorusuyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a iletti.

Çocuklar dikkate alınmadı 

Okulların açılışında gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Girişimi etkinlik ve derslerini de pedagojik açıdan eleştiren Altıok: “Çocukların yaşları, gelişim düzeyleri, o sırada içindeki bulundukları psikolojik durum dikkate alınarak içerik oluşturulması gerekirken; pedagogların ve çocuk psikiyatrlarının asla onaylamayacağı bir biçimde, çocukların içini dolduramayacağı kavramlar, duygu durum bozuklarına neden olabilecek kan ve şiddet dolu travmatik görüntüler ve fotoğraflar, izletilen videolar, dağıtılan broşürler aracılığıyla çocuklara dikte edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Çocuklar çığlıklarla sınıflarını terkettiler 

“Çok sayıda okuldan çığlıklarla sınıfları terkeden küçücük çocukların olduğuna ilişkin şikayetler açık kaynaklarda yer almış ve bizlere de ulaşmıştır. 15 Temmuz Darbe Girişimi etkinlik ve derslerinin çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri araştırılmış mıdır? Bu kapsamda herhangi bir önlem alınmış mıdır? Alınmışsa eğer bu önlemler nelerdir?” diyen Altıok, Sorumlular hakkında yasal işlem başlatılıp başlatılmadığını Bakan Yılmaz’a yöneltti. 

Ülkenin her yerinden şikayet yağıyor

Başta İzmir olmak üzere ülkenin her yerinden veli, öğretmen ve öğrencilerden çok sayıda şikayet aldığını belirten CHP’li Altıok, 15 Temmuz Darbe Girişimi etkinlik ve derslerinin içeriği nasıl ve kimler tarafından hazırlandığı, hazırlanmasında uzman pedagogların yer alıp almadığı, onaylarının olup olmadığını sordu. 

Çocuklara savaşı değil demokrasiyi anlatın 

“Çocuklara demokrasiyi anlatmak yerine savaşı, kanı, gözyaşını anlatmak, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkelerinin hangi maddelerinde yer almaktadır?” diye soran CHP Zeynep Altıok, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak amacınız çocukalara demokrasiyi kavratmak mıdır? İçini dolduramayacağı, çocukların gerçekliğinden ve hayal dünyasından çok uzak siyaset malzemeleri yapmak mıdır?” sorularının yanıtlarını yazılı olarak beklediğini belirtti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.