CHP'li Arslan, kadınlara hakaret eden okul müdürünü Meclis gündemine taşıdı!

CHP'li Arslan, kadınlara hakaret eden okul müdürünü Meclis gündemine taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan kadınlara hakaret eden okul müdürünü TBMM gündemine taşıdı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bu okul müdürü derhal açığa alınmalıdır diyerek açıklamasında şunalrı belirtti;

Atatürk Türkiye’sinde bu tür eğitimcilerin bulunması utanç vericidir 

“Cumhuriyet devrimleri ile kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayata katılımı alanında büyük adımlar atılmış, çok büyük kazanımlar sağlanmıştır. Bu kazanımları içine sindiremeyen çevrelerin kadınlara yönelik çirkin söylemleri ve düzenli saldırıları devam etmektedir. Bu kişilere en büyük cevabı yine kadınlarımız verecektir. Bu tür saldırılar toplumda kadına karşı yaşanan şiddetin de temel nedenleri arasındadır. 

Bununla ilgili son olay Karaburun İlçesinde yaşanmış Karaburun İlkokul Müdürü Şahin Özdemir; sosyal medya hesabından “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” sözünü paylaşmıştır. İlkokul çağındaki çocukların kafasına bu tür düşünceleri sokarsanız ilerleyen yaşlarında bu çocukların kadınlara saygı göstermesini bekleyemezsiniz. 

Okul müdürleri aynı zamanda öğrencilerine rol model olmalıdır. Bu nedenle konuşma ve paylaşımlarına ayrıca özen göstermeleri gerekir. Kendi hayat anlayışını başkalarına empoze etmeye çalışan bir yönetici demokratik ve çağdaş bir okul yönetimi sağlayamaz. Aynı zamanda okulunda görev yapan kadın öğretmenlerin de giyimini hedef alan bu tür bir hakaret kabul edilemez.  Bu müdür hakkında görevden uzaklaştırılmak başta olmak üzere, bir an önce idari ve adli soruşturma başlatılmalıdır. 

karabarun-ilkokul-muduru-paylasimi.jpeg

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk  tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

                                     Ednan ARSLAN
                                     İzmir Milletvekili

Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşama etkin olarak katılımı çağdaş bir toplum olmanın gereği olduğu kadar demokrasinin de temelini oluşturur. İnsanların inanış ve düşünce özgürlüğü Anayasa ile güvence altına alınırken, yaşam tarzına saygı evrensel bir değer olarak kabul edilmektedir. 

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımı ile kadınların giyim ve yaşam tarzına yönelik eleştiriler, hakaret içeren söylemler kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini tetiklemektedir. Kişisel hak ve özgürlükleri hedef aldığı için suç unsuru oluştururken, toplumu da ayrıştırmaktadır. 

Bu tür söylemlerde bulunan kamu görevlilerine karşı çoğunlukla idari ve adli işlem başlatılmaması bu düşünce ve davranış tarzına sahip kişileri de cesaretlendirmektedir.

Bu konuya ilişkin son olay Karaburun İlçesinde yaşanmış Karaburun İlkokul Müdürü Şahin Özdemir; sosyal medya hesabından “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” sözünü paylaşmıştır. Çocukların emanet edildiği bir eğitim kurumunun müdürünün bu tür bir paylaşımda bulunması, hem eğitimin hangi ellere teslim edildiği hem de toplumun hangi noktaya sürüklendiği konusunda kaygı verici boyuttadır. 

Okul müdürleri aynı zamanda öğrencilerine rol model olmalıdır. Bu nedenle konuşma ve paylaşımlarına ayrıca özen göstermeleri gerekir. Kendi hayat anlayışını başlarına empoze etmeye çalışan bir yönetici demokratik ve çağdaş bir okul yönetimi sağlayamaz. Aynı zamanda okulunda görev yapan kadın öğretmenlerin de giyimini hedef alan bu tür bir hakaret kabul edilemez. 

Bu bağlamda;

Bahse konu okul müdürü hakkında adli ve idari soruşturma açılmış mıdır? Bu okul müdürüne verilen idari ve adli ceza İzmir kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

Bakanlığınıza son beş yılda kadınlara yönelik bu tür hakaret içeren kaç olay intikal etmiştir? Bu kişiler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır? Bu nedenle açığa alınan ya da ceza alan çalışan var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.