CHP'li Arslan'dan 19 Mayıs mesajı

CHP'li Arslan'dan 19 Mayıs mesajı

İlk adımın yüzüncü yılını kutluyoruz, bu gurur ve coşku hepimizin.

İlk adımın yüzüncü yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulunan İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “ilk adımın yüzüncü yılını kutluyoruz, bu gurur ve coşku hepimizin. Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında aynı inanç ve kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Yurdun her yanı ve İstanbul işgal altında. Osmanlı Padişahı işgalci emperyalistlere boyun eğmiş. Halk yıllardır süren savaşlardan bitap düşmüş, ordular dağıtılmış, Mustafa Kemal Atatürk böyle bir tabloda Samsun’a çıkıyor. Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, sadece Anadolu’yu kurtarmakla kalmıyor, bütün mazlum milletlerin yolunu aydınlatıyor. Emperyalistlerin işgali ve sömürüsü altındaki tüm milletler onun açtığı yoldan ilerliyor ve kendi bağımsızlıklarını kazanıyorlar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece bir Kurtuluş Savaşı kazanmamıştır, sanayiden tarıma, kültürden sanata,  sağlıktan eğitime dünyanın gıptayla baktığı laik çağdaş bir ülke kurmuştur. İşte o nedenle Atatürk’ün doğum günüm dediği 19 Mayıs bizim için çok büyük bir değer taşır.

Mustafa Kemal Atatürk “Bugün ulaştığımız sonuç, asırlardan beri çekilen millî felâketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir.

Bu sonucu, Türk gençliğine emanet ediyorum” demiştir.

Bizler bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız.

Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, demokraside yaşadığımız sıkıntılar, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle gençlerimiz başka ülkelere yerleşiyor, umudunu başka ülkelerde arıyor. Büyük bir beyin göçü yaşıyoruz.

2018 yılının Şubat ayında yüzde 19 olan genç işsizliği 2019 yılının Şubat ayında yüzde 26,1’e yükseldi. Resmi rakamlara göre ise her 4 gençten biri işsiz. TÜİK’in veriler üzerinde, hesaplama yöntemleriyle nasıl oynadığını biliyoruz. Bu rakamların daha da yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Bilgi edinme talebime Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yanıt, gençliğe, umuda ve geleceğe ilişkin tabloyu göstermesi açısından çarpıcı sonuçlar içeriyor.

2013-2014 eğitim öğretim döneminde ekonomik ve diğer nedenlerle 135 bin öğrenci üniversiteden kaydını sildirmiş. 2017-2018 döneminde ise bu sayı 408 bine yükselmiş. Biz bu tabloyu umuda çevirmek zorundayız. Gençlerimiz artık ekonomik nedenlerle eğitim öğretimine ara vermemelidir, işsizlikle mücadelede ciddi adımlar atılmalıdır.

Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençleriyiz

Zor dönemden geçiyoruz,  tüm zorlukları gençlerimizle birlikte aşacağız. Biz gençlerimize tekrar umut aşılamalıyız. Gençlerimize güveniyoruz,  onları üretken hale getirmeliyiz. Yüzyıl önce atılan ilk adım, yakılan ilk meşale bu konudaki yol göstericimizdir.  Ülkeyi içinde bulunduğu bu durumdan kurtaracak yegâne yol Atatürk’ün ilke ve devrimleridir, atamızın ülkeyi emanet ettiği gençlerimizdir. Kurtuluş Savaşı’nı bu millet 14-15 yaşındaki gençlerini şehit vererek kazandı. O şehitlere karşı sorumluluğumuz var.

Bu hassasiyetlerle; Atamızın doğum günü kabul ettiği ilk adımın yüzüncü yıldönümü, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.

“Her Şey Çok Güzel Olacak”

Bir gencimiz umutla ve kararlılıkla şu cümleyi kurdu ve dedi ki “Her Şey Çok Güzel Olacak” evet Her Şey Çok Güzel Olacak ve tüm sorunların üstesinden geleceğiz, çünkü bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençleriyiz. Onun attığı ilk adım gibi bizlerde adım adım bu ülkeyi tekrar demokrat, özgür, gelişmiş ve refah içinde bir ülke yapacağız. 19 Mayıs 1919 tarihinde bütün yokluklara rağmen ilk adımı atan ve çağdaş bir ülke kuran Atamızın izinde kararlılıkla yürüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.