CHP’Lİ ARSLAN’DAN AKP’Lİ KAYA’YA SERT TEPKİ

CHP’Lİ ARSLAN’DAN AKP’Lİ KAYA’YA SERT TEPKİ

Tüm dünyayı saran koronavirüsünün hayatı felç ettiğini, ülke ekonomilerine ve sosyal yaşama büyük darbe vurduğunu belirten Ednan Arslan, bu zor dönemin toplumsal dayanışma ve birlikle aşılacağını belirtti. 

Dünya ve Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve iki aylık bir sürede tüm dünyayı saran koronavirüsünün hayatı felç ettiğini, ülke ekonomilerine ve sosyal yaşama büyük darbe vurduğunu belirten Arslan,  bu zor dönemin toplumsal dayanışma ve birlikle aşılacağını belirtti. 
Açıklamasını, “Bu zor günler ancak birlik ve beraberlikle ve toplumsal dayanışmayla aşılır. İktidar bu dönemde toplumun her kesimine, tüm partilere kulak vermelidir. Her yapıcı öneri çözümün bir parçasıdır. Böylesi bir dönemde İzmir AKP Milletvekili Atilla Kaya’nın talihsiz açıklamaları basınımızda yer almıştır. Sayın Kaya yine bildik siyaset üslubuyla CHP milletvekilleri ve CHP’li Belediyeleri hedefine koymuştur, eleştirilerinin yanıtını İzmirliler verecektir”  sözleriyle sürdürdü. 
KORONAVİRÜS ÜZERİNDEN SİYASET YAPILAMAZ 
Kanal İstanbul ihalesini de eleştiren Arslan açıklamasında şu görülere yer verdi:
“İnsanlar can derdinde, geçim derdinde, iktidar Kanal İstanbul ihalesi telaşında. Hükümet bir önlem paketi açıkladı, içinde ne esnaf var ne işçi. Sayın Kaya canla başla çalışan CHP milletvekillerine ve belediye başkanlarına saldıracağına biraz da bu işlere kafa yorsun. Koronavirüs üzerinden bu türden söylemleri doğru bulmuyorum. Siyasi polemik yapmaksızın, hep beraber nasıl önlem alabiliriz bunu düşünmeliyiz. Koronovirüs siyaset malzemesi yapılamaz, bunu doğru bulmuyorum. 
KORONAVİRÜS TEST SAYILARI; ALMANYA 410 BİN, TÜRKİYE 55 BİN 464
Bizler sürekli olarak alınması gereken önlemleri dile getiriyoruz. Israrla dile getirmeye de devam edeceğiz. İtalya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin, İran’ın karşılaştığı tablo ortadadır. Bu tablonun en büyük sorumlusu koronovirüs tehdidini önemsemeyip gerekli tedbirleri almayan iktidarlardır. Çin, Güney Kore, Almanya ve Singapur gibi olumlu örneklerde var. Bu ülkeler ne yapmış, çok sayıda test ve etkin izolasyon. Hükümeti yaygın test yapmaya ve insanların evde kalması için etkin önlemler almaya çağırıyoruz. Almanya 410 binin üzerinde test yapmış, günlük 200 bin test hedefliyorlar. Çin’in test sayısı 320 bin, Güney Kore 286 bin, Birleşik Arap Emirlikleri 125 bin, Rusya  ise 116 bin test sayısına ulaşmış. Bunlar 3-4 gün öncenin verileri. Peki bizde test sayısı ne? 55 bin 464, bu sayıyı artırmak gerektiğini ifade etmenin neresi yanlış. Sayın milletvekili fuzuli işlerle uğraşmayı bırakıp test sayısında bu ülkeleri nasıl yakalarız bu konuda düşünce üretsin. Bizleri sorgulayacağına internette yandaşların elinde oyuncak olan ticareti yapılan kitleri sorgulasın.
MÜCADELENİN SAC AYAĞI, YAYGIN TEST, ETKİN İZOLASYON VE ŞEFFAFLIK
Koronovirüs mücadelesinde başarı sağlayan ülkelerin uyguladığı ve bizimde üzerinde ısrarla durduğumuz bir politika daha var: şeffaflık. Şeffaflık konusunda kamuoyunun tatmin olmadığı ortada. Tekrar altını çiziyorum, yaygın test, etkin izolasyon ve şeffaflık, Türkiye mücadeleyi bu sac ayağı üzerine kurmalıdır.   


CHP’Lİ BELEDİYELER SOSYAL DEVLET NASIL OLUR BUNUN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ VERİYOR

Karşı karşıya olduğumuz bir diğer önemli sorunsa işyerleri geçici olarak kapatılan, işsiz kalan vatandaşlarımız. Hükümetin açıkladığı önlem paketinde ne esnaf var ne işini kaybedenler. Sayın Kaya’nın kabul edilmez üslupla eleştirdiği CHP’li belediyeler, hükümetin ekonomi pakete almayı unuttuğu, bir yandan “Evde kal” derken diğer yandan başının çaresine bak dediği bu vatandaşımızın derdine çare olmaya çalışıyor..
Virüs görüldüğü tarihten bu yana büyük bir duyarlılıkla; milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, örgütümüzle yoğun bir mesai içindeyiz. Vatandaşımıza bir telefon kadar yakınız.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Korona ile mücadele için İzmir özelinde Bilim Kurulu oluştururken, kiracılarının Mart, Nisan ve Mayıs ayı kiralarını ertelediğini açıkladı. Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyeleri dezenfektan çalışmalarına ara vermeden devam ediyor yine gıda yardımı ve 65 yaşı üstü vatandaşlara hizmet verme konusunda yoğun bir çalışma var.
ABD krizle mücadeleye 2 trilyon, Almanya 614, İngiltere 412, Fransa 372, İspanya 216 milyar dolar kaynak ayırdı. Türkiye, sadece ve sadece 15,3 milyar dolar. Bu tutarla hangi yarayı saracaksınız kimin derdine derman olacaksınız, Sayın Kaya muhalefeti eleştirmek yerine bu konular üzerine emek harcasa daha verimli bir iş yapmış olur. 
Halk Bankası 25 Bin liralık Destek Paketi açıkladı. Öyle şartlar getirmişler ki bu şartları taşıyan firma var mıdır bilemiyorum. 
Ne diyorlar, KOSGEB, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri vb. kurumlardan daha önce kredi kullanmamış olacaksınız. SSK veya vergi borcunuz bulunmayacak. Kredi çekebilecek kredi notuna sahip olacaksınız. Ticaret Sicile üye olan her hangi bir işletmede ortaklığınız bulunmayacak. Kredi notu 1300 üzerinde olan kefil, mesken, işyeri veya gayrimenkul ipoteği ise bir başka şart. Bu şartları istemek insanların aklıyla dalga geçmektir. Sayın Kaya’yı İzmir’de bu şartları taşıyan kaç işletme var bunun cevabı üzerine çalışmaya davet ediyorum.
O FOTOĞRAFI TÜRKİYE HİÇ UNUTMAYACAK 
Ülke virüsle mücadele ederken vahim bir tablo yaşandı, Kanal İstanbul ihalesi yapıldı.Gazetelerde yer alan bir fotoğraf var. Maskeli ve eldivenli bir masanın etrafında toplanmış memurlar. Sayın Kaya o fotoğrafa iyi baksın, o fotoğraf koronovirüsle mücadele için test sayısını artırmaya çalışan Sağlık Bakanlığı uzmanlarının toplantısı değil. O fotoğraf virüs nedeniyle mağdur olan esnaf, işçi, dar gelirli ne yapacak diye çalışan maliye bürokratlarının da toplantısı hiç değil. O fotoğraf ülkenin sırtına kambur olacak Kanal İstanbul için yapılan ihalenin toplantısı! Bu fotoğrafı Türkiye hiç unutmayacak. 
Biz koronovirüs tehdidinin ne kadar ciddi olduğunun ve insanımızın geçim sıkıntısının farkındayız. CHP’li belediyeler sosyal devlet nasıl olur bunun güzel örneklerini veriyor. Örgütlerimiz telefonla ulaşan her vatandaşımızın yardıma koşmaya çalışıyor. Bizler hükümeti uyarlamaya, vatandaşın derdine derman olmaya, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bu mücadeleye destek verenleri, evinde kalanları, toplumsal dayanışmaya katkı koyan herkesi yürekten kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.