CHP’Lİ BAKAN TEMAD’DA: YARIN ÇOK GEÇ OLMASIN!

CHP’Lİ BAKAN TEMAD’DA: YARIN ÇOK GEÇ OLMASIN!

Referanduma yönelik çalışmalarına seçim bölgesinde devam eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’ı ziyaret etti. 

Karşıyaka’da TEMAD İzmir İl Başkanı ve tüm şube başkanları ile bir araya gelen Bakan, anayasa değişikliğinin içeriğine yönelik konuştu, referandum sürecini değerlendirdi.
‘MESELE MİLLETİN KADERİNE KİMİN KARAR VERECEĞİ MESELESİ...’
Vatandaşların sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Bakan, “Milli iradenin tecelli ettiği ve Türkiye toplumunun her kesiminin temsil edildiği gazi meclisin yetkileri elinden alınıyor ve tek bir kişide toplanıyor. Üstelik bu kişi sebep göstermeksizin meclisi feshedebiliyor. Savaş ilan edebiliyor. KHK çıkarabiliyor. Bütçeyi kendisi yapıyor. Bu sınırsız yetkilere sahip tek kişiyi denetleyemiyor ve yargılayamıyorsunuz da. Bu anayasa teklifine evet demek mümkün değil. Her birimiz her yerde bunları anlatacağız. Hangi siyasi partiden olduğunuzun bir önemi yok. Bu konu, milletin kaderine kimin karar vereceği konusudur. Millet ‘hayır’ demek suretiyle İstiklal Harbini yapan Gazi meclisi koruyarak, kendi kaderini kendi mi tayin edecek? Yoksa kaderini bir kişiye teslim ederek yeni bir saltanat mı yaratacak? Benim hiç şüphem yok ki millet ‘hayır’ diyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkacak, ülkemizde yeniden istikrarı, huzuru, güvenliği, refahı sağlayacak. Ülkemize hep beraber nefes aldıracağız. Vatandaşlarımız bu tarihi günlerde, sorumluluk almak zorunda. Yarın çok geç olmasın” diye konuştu.
BAKAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Milli Savunma Komisyonu ve İçişleri Komisyonu üyesi olan Bakan’a, TSK çatısı altında çalışan astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli er ve askeri sivil memurların özlük hakları için TBMM’de yaptığı çalışmalar sebebiyle TEMAD adına teşekkür plaketi verdiler. TSK çatısı altında çalışan personellerin özlük hakları konusunda sonuç alana dek mücadele edeceğini belirten Bakan, “Ben assubay çocuğuyum. Sizlerin yaşadığı sorunları yakınen biliyorum, bizzat yaşadım. Bu sorunların çözümü için elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Bu benim görevim. Milletvekili olduğum sürece, ‘vatan’ dediğinde gözünü kırpmadan can veren, bir üniforması da kefeni olan ancak şehit olduğunda hatırlanan bu yiğit vatan evlatlarının; astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli er ve askeri sivil memurların adalet mücadelesinde yanındayım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.