CHP'li Balbay: "Devlet kurumları çiftlik, halkın parası çantada keklik"

CHP'li Balbay: "Devlet kurumları çiftlik, halkın parası çantada keklik"

Balbay 2017’deki 7.4’lük büyümeye Çiftlik Bank soygunun da dâhil olduğunu belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank olayı hakkında Meclis Genel Kurulunda söz alarak ilginç ayrıntılarda bulundu.

Balbay 2017’deki 7.4’lük büyümeye Çiftlik Bank soygunun da dâhil olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Yapılan resmî açıklamalara göre ekonomimiz geçen yıl, 2017'de yüzde 7,4 büyüdü. Bu büyüme rakamları içinde Çiftlik Bank'ın yatırımları da var. Çiftlik Bank en son 3 Kasım 2017'de Sakarya Taraklı'da 40 milyon Euro değerinde 5 milyon civcivlik bir yatırım yapmış. Mavi yumurta üretecekmiş ve bu yatırım çerçevesinde de yapılan açılışa Sakarya Taraklı Kaymakamı, Sakarya Taraklı Belediye Başkanı, bir de Guinness Rekorlar Kurumu Türkiye Temsilcisi katılmış. Herhâlde, Türkiye'deki yolsuzluğun, halkı kandırmanın, devlet aracılığıyla, Hükûmet aracılığıyla kandırmanın rekorunu yazacaktır diye düşünüyorum.” 

Balbay, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Eskişehir yolu 9'uncu kilometrede, SPK’nın Eskişehir yolu 8'inci kilometrede yer aldığını iki kurum arasında 1 kilometre fark olduğunu ancak devletin bu iki kurumunun birbirinden haberi olmadığını söyleyerek şöyle dedi:

“Sermaye Piyasası Kurumu, Çiftlik Bank ile ilgili hem suç duyurusunda bulundu hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığına 28 Aralık 2017'de bilgi verdi. SPK’nın suç duyurusunda, Çiftlik Bank'ın halkı kandırdığı, yine Tüketicinin Korunması Kanunu'na göre hileli davranışlar yoluyla sisteme para aktarıldığının saptandığı belirtiliyor ve suç duyurusunda bulunuyor. Peki, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ne yapıyor? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, önce 29 Kasım 2017'de İşlemlerimiz sürüyor, biz denetim yapıyoruz diyor. Ondan sonra da 13 Şubat 2018'de, bir buçuk ay sonra, kurumla ilgili henüz incelememiz tamamlanmadı, faaliyetleri hakkında çalışmalarımız sürüyor, değerlendirme aşamasındayız diyor. Bu arada, Çiftlik Bank'ın başındaki kişi nerede? Uruguay'a gitmiş. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eskişehir yolu 9'uncu kilometrede, SPK Eskişehir yolu 8'inci kilometrede arada 1 kilometre fark var, bağırsalar duyulur, bağırsalar duyulur ama devletin bir kurumunun öteki kurumundan haberi yok. Bunu nasıl savunabilirsiniz?”

Balbay, devlet kurumlarının çiftlik, halkın parasının çantada keklik olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

“Gelinen noktada, 65 şirket daha araştırma konusu. Sadece Çiftlik Bank da şu anda 135 bin kişi ve 1 milyar liranın üzerinde dolandırıcılık var. Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil.  Bu kişilerle ilgili gereğini yapacağız diyorsanız, en çok gereğinin yapılması gereken kişi Bülent Tüfenkci yani Bakanlık değil mi? Lütfen elinizi vicdanınıza koyun, 135 bin kişi kandırılacak, bu kişiler başvuracaklar, SPK suç duyurusunda bulunuyoruz diyecek, iki ay sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İncelememiz sürüyor diyecek. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun.”

Balbay son olarak Çiftlik Bank’ın kendisini savunurken oyunculardan da yararlandığını belirterek şöyle dedi:

“2 Ocak 2018'de Çiftlik Bank’ın halkla ilişkiler sorumlusu Mehmet Çevik, 2 Ocak günü diyor ki: "Çiftlik Bankı eleştirenleri insafa çağırıyorum, bu bir millî projedir." Bu tablo gösteriyor ki eğer bu olayın üzerine gerektiği gibi gitmezseniz bunun arkası gelecek; bunu örterek kurtaramazsınız. Şu andaki bu olayın tablosu: Devlet kurumları çiftlik, halkın parası çantada keklik olmuş.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.