CHP'li Bayır: "İzmir seçmeni özgürlükçü ve Atatürkçüdür"

CHP'li Bayır: "İzmir seçmeni özgürlükçü ve Atatürkçüdür"

Medya Ege TV'de canlı olarak yayınlanan 'Siyaset Gündemi' programının konuğu CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır oldu.

Medya Ege TV'de, Gazeteci Yazar Ali Eyce'nin hazırlayıp, sunduğu canlı olarak yayınlanan 'Siyaset Gündemi' programını konuğu CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır oldu. Milletvekili Bayır, yerel seçimler ve genel siyasetle ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin İzmir'de her zaman olduğu gibi kazanan parti olacağını altını çizen Bayır, "İzmir'in seçmeni çok akıllı, bilgili, laik ve Atatürkçüdür. Onların bu özelilği seçimlere yansıyacaktır. CHP zaten bu özellikleri taşıyan yerlerde her zaman seçimi kazanan parti olmuştur" dedi.

2-527.jpg

CHP'nin İzmir'deki Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını belirleme sürecinde biraz gecikme yaşadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Bu gecikmeyi kimse yanlış yorumlamasın. Genel Başkanımız ve genel merkez yönetim kurullarımız, tabi ki en doğru adayla, en çok oyu alabilmek adına çalışmalar yürütüyor. Bunun yanında İyi Parti ile yürütülen bir ittifak süreci var. Bu süreç ile beraberinde yürüdüğü için doğal olarak bir takım hesapları, anlaşmaları da beraberinde getiriyor.  MHP ve AKP'nin ittifak yaptığı yerlerde, CHP ve İyi Parti'nin ittifak yapması istatistik olarak fayda sağlayacaksa, bundan kimsenin farklı düşünceler içine girmemesi gerekiyor. Genel merkezimiz, çok ince hesaplar yaparak seçime mutlak kazanmak için hazırlıklar yapıyor" dedi.

1-641.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden aday olmayacağın açıklaması ve ardından siyasete yön veren açıklamalarına değinen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır "CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığım olmamakla birlikte, ben dahil 11 arkadaşımızın ismi geçiyor. Bu arkadaşlarımızın her birisi bu işi yapabilecek kapasite ve yetenekte arkadaşlarımız. Genel merkezimiz, daha çok oy alabilecek adayı buradan aday gösterecek ve aday gösterilemeyen arkadaşlarımız, ceketlerini giyerek o adayımızın çalışmalarına destek olmak üzere arkasında yürüyecektir. Siyasi etik de bunu gerektirir" dedi.

Kocağolu'nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak kişinin sıfatlarını saymasına sert tepki veren Milletvekili Bayır, "Sayın Kocaoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı için saydığı kriterler çok güzel. Ben de bir kriter hariç hepsi var. O bir kriteri de taşıyan ise çok yakın siyasi arkadaşı var. Onu öne çıkaran bu açıklamayı doğru bulmuyorum. İzmir siyasetinde tek adamlık dönemi artık sona ermiştir. Bunu herkesin kabul etmesi gerekiyor. İzmir'de daha katılımcı bir siyaset yapmamımızın önce İzmir'e, sonra CHP'ye faydası olacağını düşünüyorum" dedi.

Yerel seçimlerde CHP'nin İzmir'de oylarını attırarak yine kazanacağının, bunun aksisinin mümkün olmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "İzmir seçmeni zeki ve akıllıdır. Aynı zamanda laik, özgürlükçü ve Atatürkçüdür. Bunu kimse değiştiremez. Bu özelliğini ona yaşamasına olanak sağlayan parti de CHP'dir. Bunu da çok iyi bilmektedir. AKP İzmir'i neden kazanamıyor, insanların hayatlarına müdahale ettiği için. İzmirli ne olursa olsun, hayatına müdahaleye her zaman karşı durmuş, engellemiştir" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.