CHP'li Bayır'dan Fatih Terim yorumu: "Örf ve adetlerimize ters düşmektedir"

CHP'li Bayır'dan Fatih Terim yorumu: "Örf ve adetlerimize ters düşmektedir"

SÖZLEŞMEYE YAZILAN RAKAMLAR NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Milli Takım Teknik direktörü Fatih Terim’e ödenmesi planlanan 3,5 Milyon Euro tazminatla ilgili, ülkemizdeki açlık ve yoksulluk sınırı, aylık geçim maliyetlerine de dikkate alarak neler yapılabileceğini açıkladı. Bayır ayrıca, Türk Milli Takımı Teknik Direktörünün özel hayatında, saha dışında yaşadığı bu olayla ilgili de, ‘’Türk halkının örf ve adetlerine, ters düşmekle birlikte, Türk Milli Takımını temsil eden birinin her zaman makamına yakışır bir biçimde davranması gerekir. Bu durum, uluslararası platformlarda ve dünya liginde kötü bir iz bırakacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

SAHA DIŞINDA YAŞANAN ÖZEL BİR KONU

‘’Sözleşmenin bitimine 16 ay kala, saha dışında yaşanan özel bir konunun ardından gelen bu istifa ile karşılıklı anlaşmanın devlete verdiği zarar açıkça ortadadır.’’ diyen Bayır, ‘’Federasyon başkanlarının ve sözleşmede imzası bulunanların, ödenecek olan bu tazminatla ilgili cezai bir bedel ödemeleri gerekmez mi? Galatasaray'dan ayrılan Fatih Terim, 15 Kasım 2013 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'yla el sıkışmış ve 5+2 yıllık bir sözleşmeye imza atmıştı. Yaklaşık 3 yılı geride kalan 4 sayfa ve 7 maddeden oluşan sözleşme, tarafların tek taraflı fesih halinde birbirlerine tazminat ödemesini ön görüyor, ibaresi bulunmaktaydı. Ancak, TFF ile Fatih Terim’in karşılıklı anlaşarak yolları ayırdığı açıklandı, Fatih Terim, Alaçatı’da yaşadığı kavga ile gündeme geldi. Saha dışında yaşanan bu özel olaydan sonra sözleşmenin bitimine 16 ay kala A Milli Futbol Takımı’ndaki görevinden ayrıldı.’’ Dedi.

FEDERASYONUN SÖZLEŞMEYİ YAPAN YETKİLİLERİNİN CEZAİ BİR BEDEL ÖDEMESİ GEREKMEZ Mİ?

Olayın saha dışında olduğunu vurgulayan Bayır, ‘’Sözleşmenin bitimine 16 ay kala, saha dışında yaşanan özel bir konunun ardından gelen bu istifa ile karşılıklı anlaşmanın devlete verdiği zarar açıkça ortadadır. Federasyonun hukukçuları yok mudur? Böyle bir sözleşmeye imza atan yetkilinin, sorumluluğu yok mudur?’’ sorularını yöneltti.

SÖZLEŞMEYE YAZILAN RAKAMLAR NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Ülkemizde ki rakamlar üzerinden, sözleşme bedelinin yüksek olmasını eleştiren Bayır, ‘’Bugün ülkemizdeki dört kişilik bir ailenin açlık sınırı, 1.508 TL. Yoksulluk sınırı 4.913 TL. bir kişinin aylık geçim maliyeti 1889 TL. Olduğuna göre, Avrupa şampiyonasında aldığımız sonuçlar da göz önüne alınırsa, kendisine ve ekibine bugüne kadar verilen pirim bedeli nedir? Bugün devlet yetkilileri dahi böylesine yüksek maaş ve tazminat almıyorlar.     Sözleşmeye yazılan bu rakamlar neye göre belirlenmekte ve hangi kriterler göz önüne alınmaktadır?        
Bu rakamların Milli Takımın başarı performansına göre belirlenmesi gerekmez mi?’’ dedi.

Adsız

TERİM’İN TAZMİNATI 9971 AİLENİN GEÇİM ÜCRETİ

Forbes Dergisinin bir sene önce ki haberi üzerinden eleştirilerini sürdüren Bayır, ‘’3,5 Milyon Euro, Türkiye’de 9971 kişinin aldığı aylık ücrete denk gelmektedir. Ülkemizde adaletin olduğunu savunanlar, bu durumu adil buluyorlar mı?’’ diye sordu.

BU YÜKSEK RAKAMLARA DENETİM VE TEFTİŞ OLMAYACAK MI?

3.5 Milyon Euro ile genç sporculara nasıl destek verilebileceğini örneklerle açıklayan Bayır, ‘’Fatih Terim’e ödenecek olan bedel ile amatör kulüplere ayakkabı ve forma alınabilir. Ortalama 400 TL üzerinden forma ve ayakkabı alındığında her yıl 37.000 genç futbolcumuzun ihtiyaçları karşılanabilir. Bu bağlamda kendisinin yaklaşık 3 yılı geride bıraktığını düşünürsek, aldığı ücretler ile yaklaşık 111.000 genç futbolcumuzun ihtiyacı karşılanabilirdi. Tüm bunlar göz önünde bulundurulursa, sözleşmelerdeki bu yüksek rakamlara bir sınırlama getirmeyi ve devlet denetimine almayı, teftiş altında tutmayı düşünmüyor musunuz?’’ sorusunu yöneltti.   

FATİH TERİM’İN SÖZLEŞMESİNDE BÖYLE BİR MADDE VAR MI?

Bayır, Futbolcularla yapılan sözleşmelerde özel yaşam maddesi yer alırken, Terim’in sözleşmesinde özel yaşam maddesi var mı? Sorusunu sorarak, ‘’Saha dışında gerçekleşen bu özel olay olmasaydı, tazminat ödenmeyecekti. Tazminatın büyüklüğü, yaşanan bu olayın gerçekliği konusunda yetkilileri şüpheye düşürmüyor mu? Futbolcularla yapılan sözleşmelerde özel yaşamları ile ilgili cezai maddeler konulurken, Fatih Terim’in sözleşmesinde böyle bir madde var mıdır?  Böyle bir madde yok ise, gerekçesi nedir?’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.