CHP'li Bayır'ın danışmanı istifa kararı aldı

CHP'li Bayır'ın danışmanı istifa kararı aldı

Teknolojinin azizliğine uğramıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz Salı günü haftalık değerlendirme yaptığı grup toplantısındaki konuşmasını Facebook’tan canlı yayınlayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın danışmanı, teknolojinin azizliğine uğramıştı.  Olaydan sonra Bayır’ın basın danışmanı Fırat Toprak istifa kararı alırken, Bayır olayı basit bir kaza olarak nitelendirdi. Bayır, “Bu kadar basit bir kazadan dolayı onun istifasını alıp da ekmeğiyle oynar mıyım?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasını  Facebook’tan canlı yayınla vermek isterken, teknolojinin azizliğine uğrayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın danışmanı Fırat Toprak istifasını verdi. Facebook’un “Face effects” eklentisiyle yapılan yayında ekranlara Kılıçdaroğlu’nu gülümseten görüntülerle yansıtan yayından ötürü özür dileyen Toprak, “milletvekilimizi zor durumda bırakmamak adına istifa ediyorum” dedi. Bayır istifayı kabul etmedi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın basın danışmanı Fırat Toprak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “3 senedir beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum, ağabeyim Tacettin Bayır’ın danışmanlığından, Salı günkü Grup toplantısında Vekilimin şahsi Facebook sayfasından gerçekleştirdiğim canlı yayının bir hata sonucu farklı olarak yayınlamasından dolayı, kendisini zor durumda bırakmamak adına istifamı sundum. Danışmanlıkta hataya yer yoktur. Sehven yapılan yayından ötürü, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere yayında olan herkesten özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

YANDAŞ MEDYA GENEL BAŞKANI KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, “Yapılan yayında bir art niyet yok. Her zaman yaptığımız bir yayındı. Facebook yeni bir özellik geliştirmiş. Fırat’ın telefonundan yapılan bir şeydi, farkında olmadan onu açık bırakmış. Şimdi herkes üzerine gidiyor. Bunun için bazı yandaş medya, Fırat’ı ve beni aradılar. Anladığım kadarıyla yandaş medya Genel Başkanı küçük düşürmek için kullanmaya çalışıyor. Burada her şey çok açık. İstenilerek yapılmış bir şey değil. Facebook’ta canlı yayın yaparken yeni bir özellik gelmiş, kameramana da yapmış o simgeleri, oturanlara da yapmış. Kişiye özel bir şey değil. Hatta ilk gördüğüm zaman birileri hesabıma saldırıyor diye düşündüm. Sonradan Fırat’ın telefonundan canlı yayın yaptığımızı hatırladım, zaten hemen kestik yayını çok uzun sürmedi” dedi.

İSTİFASINI ALIP DA EKMEĞİYLE OYNAR MIYIM?

Bayır, “Bu kadar basit bir kazadan dolayı onun istifasını alıp da ekmeğiyle oynar mıyım? Böyle bir şey olur mu” diye konuştu.

Kaynak: Ege Postası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.