CHP'li Baytekin: "Cumhuriyet, tarihimizin en önemli kazancıdır"

CHP'li Baytekin: "Cumhuriyet, tarihimizin en önemli kazancıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı eğitimci-işadamı Yıldırım Baytekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Baytekin mesajında, “Tüm vatandaşlarımızın eşit ve özgür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel nitelikleri hiçbir zaman tartışmaya açılamayacağı gibi, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korumak hepimizin asli görevidir” dedi. Baytekin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak herkesin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacağının altını çizdi. Cumhuriyet’in Atatürk önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla kurulmuş büyük bir eser olduğunu söyleyen Yıldırım Baytekin, “Üstün bir özveri ve vatan sevgisi ile kurulan Cumhuriyet, yüce milletimizin istiklali için mücadele eden şehit ve gazilerimizin bizlere armağanıdır” diye konuştu.

1-589.jpg

BAYTEKİN’DEN ANLAMLI MESAJ

CHP’li Belediye Başkan Aday Adayı sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhuriyetimizin temel değerlerine, kuruluş felsefesine, Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkmak bugün daha da anlamlı hale gelmiştir. İnanıyorum ki, Türk Milleti’nin bağımsızlık, özgürlük ve cumhuriyet sevdası sonsuza kadar yaşayacak, cumhuriyet güneşi vatan topraklarını sonsuza kadar aydınlatmaya devam edecektir” dedi. Baytekin, “Kurtuluş savaşı sonrasında, Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Türk milleti için en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Her 29 Ekim’de yenilenen azim, kararlılıkla; Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünde ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm halkımıza saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.