CHP'li Baytekin’den eğitim vurgusu

CHP'li Baytekin’den eğitim vurgusu

"Eğitim dostu bir belediye olacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım Baytekin projelerini açıklamaya devam ediyor. Baytekin, ‘Okul öncesi eğitim almayan çocuk kalmayacak’ dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım Baytekin, yaptığı açıklama ile Torbalı’daki eğitim alanındaki projeleri ile nokta atışı tespitler yaptıklarını, çözüm için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını kaydetti. Baytekin, “Torbalı’da başta eğitim olmak üzere her alanda fark yaratmaya geliyoruz” dedi. CHP Genel merkezinin önümüzdeki haftalarda vereceği karar, İzmir genelinde olduğu gibi Torbalı’da da merakla beklenirken, CHP’nin Torbalı adayları arasında yer alan Yıldırım Baytekin projeleriyle ilgili bir açıklama daha yaptı. İşadamı kimliğinin yanı sıra aynı zamanda eğitimci olan Baytekin, Torbalı’nın eğitim alanında daha fazla imkana sahip olması gerektiğini ve olanaklarının arttırılması gerektiğini ifade etti. Vizyonu, bilgisi ve aldığı eğitimi ile bütün dikkatleri üzerine çeken CHP Aday Adayı Baytekin, Torbalı'daki seçim arenasına bir başka boyut getirerek eğitimi ile vatandaşların gönlünde taht kuruyor. Deneyimli siyasetçi, özellikle Torbalı’daki eğitim alanları ve olanakları konusunda daha fazla imkanın olması gerektiğini ifade etti.

“Türkiye’de en büyük problemin eğitim olduğunu düşünüyorum” diye sözlerine devam eden Yıldırım Baytekin, “Çözüm ise sadece ülkemizin genel eğitim politikasındaki düzenlemeleri beklemek değildir. Başta eğitim olmak üzere Torbalı’nın bütün sorunlarını çözeceğiz” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİMDE YEREL YÖNETİMLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR’

Eğitimin önemini anlatan Baytekin, eğitimin anne-baba ve aileden başladığına vurgu yaptı. Baytekin, bu anlamda yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belirterek, yerel hizmetleri hayata geçireceğini söyledi. Baytekin, “Eğitim ailede başlar. Toplumun kültürel değerleri örf ve adetleri bireye farklı düzeyde etkisi olacaktır. Bundan dolayı bu konuda bizim önemli görevlerimiz ve sorumluluklarımız olacaktır. Bu konuda önemli işler yapacağız” dedi.

OKUL DOSTU, EĞİTİM DOSTU BELEDİYE

Baytekin, eğitime önem vereceklerini belirterek, yapacakları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Baytekin sözlerini şöyle sürdürdü; “Yıllardır eğitimin içinde olan ve bu alanda önemli işler yapan bir kardeşiniz olarak eğitimin ne derece önemli olduğunu biliyorum. Okulların fiziki koşullarını iyileştirmek için çalışacağız. Okulların bahçe düzenlemesi, boyama, çocuk alanı ve tadilatını yapacağız. Geri dönüşümü özendirip Çevre bilinci kazanmalarını sağlayacağız. Okulların su depoların gözden geçireceğiz. Ulaşım imkânı sağlayarak her okulumuzun öğrencilerini kültür merkezine getirip tiyatro izlettireceğiz. Spor konusunda tam destek vereceğiz.  Okul öncesi eğitimde bütün ezberleri bozacağız. Okul öncesi eğitimi almayan çocuk kalmayacak.  Öylesine kreş açmak yerine belli merkezlere büyük kreşlerini açıp kaliteli hizmet vereceğiz. Bu okullardan yetişecek öğrenciler, kendi milli manevi değerlerine bağlı fakat aynı zamanda dünyayı bilen, yabancı dili çok iyi konuşan dünya vatandaşı gençler yetiştireceğiz.  Torbalı’ya marka bir kent , model ve modern bir kent yapacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.