CHP’li Beko, İBB'yi Meclis’e taşıdı!

CHP’li Beko, İBB'yi Meclis’e taşıdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kamu kaynaklarından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen vakıf ve derneklere yüklü miktarda pay ayırdığının ortaya çıkmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuyu Meclis’e taşıdı.

CHP’li Beko, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde İBB’nin skandal yardımının gerekçesini, dayanağını, hukuki yaptırımının olup olmadığını sorularına yansıttı. Beko, “İBB’nin 2018 için hazırladığı ama ilan etmediği  ‘STK (Sivil Toplum Kuruluşu)-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu 2018’ raporuna göre, Ensar, TÜRGEV, TÜGVA, T3, Mahmud Hüdayi gibi yönetici kadrolarında iktidara yakınlığı bulunan vakıflara belediye kaynaklarından toplam 847 milyon 592 bin 858 lira 27 kuruş para aktarılmış. Bu kadar paranın bir belediye tarafından aktarılması tam bir akıl tutulmasıdır! İBB hangi gerekçelerle bu kaynak aktarımını yapmış, bu paranın kaynağı nedir, bu kaynağın anayasal ve yasal dayanağı nedir, bir belediyenin kamusal kaynaklara siyasal tarafgirlikle tahsisinin getirdiği cezai sorumluluk nedeniyle açılmış soruşturma var mıdır? Sorularımın acilen cevaplanmasını bekliyorum” açıklamasını yaptı.

SOYGUN, RANT, YOLSUZLUK İKTİDARI!

AK Parti iktidarının bir belediye üzerinden yaptığı soygunun boyutuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Bunların en iyi bildikleri şey 16 yıldır milletin cebinden parasını soymak, devleti soymak, parsel parsel toprakları, kamu mallarını, fabrikaları, limanları satmak. Bunu bir tek belediye bütçesinden hem de ilan bile etmeden, Meclis’te oylamadan 1 milyara yakın parayı hortumlamalarından en iyi şekilde anlıyoruz. Soygun, talan, rant, hırsızlık, yolsuzluk iktidarının işçinin, emekçinin, memurun, esnafın, çiftçinin hakkını nasıl gasp ettiğini görüyoruz. Şimdi bunlar hakkını arayanı azarlıyor, işçinin, emekçinin hakkını gasp ederken sırıtıyor ya; işçi, emekçi de bunlara bu yolsuzlukların ve daha nicelerinin hesabını verirken gülecek. Bizim halkın iktidarını getirmemize az kaldı” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.