CHP'li Belediye Başkanı'na Erdoğan'a hakaretten 7 yıl hapis şoku!

CHP'li Belediye Başkanı'na Erdoğan'a hakaretten 7 yıl hapis şoku!

Flaş gelişme...

CHP'nin Tekirdağ Süleymapaşa Belediye Başkanı Mehmet Ekrem Eşkinat hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret'' ve ''halkı kin ve düşmanlığa alalen tahrik etme'' suçlarından 7 yıl 8 ay hapis cezası isteminde bulunuldu.

1374791977_998736_1403161049897244_78033825_n.jpg

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Süleymanpaşa İlçe Teşkilatı'nın 22 Ekim'deki olağan kongresinde konuşan Mehmet Ekrem Eşikinat'ın sözlerinin Habertrak isimli yerel gazetede yayımlandığı hakkında hatırlatma yapıldı.

Başsavcılık tarafından düzenlenen iddianamede yer verilen Eşkinat ifadesinde, kişi ve makam belirtmediğini, herhangi bir amacı olmadığını, halkın ayaklanmasında kastının partililerin çalışmasının olduğu anlatıldı.

Eşkinat, hayatı boyunca legal siyasetin içinde yer aldığını, herhangi bir durumda halkı sokağa dökmek ya da ayaklandırmak amacının olmadığını, ömrü boyunca demokratik, çağdaş ve parlamenter rejimden yana olduğunun aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in hazırlanan iddianamede, Eşiknat'tan şikayetçi olduğunu belirterek, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan Adalet Bakanlığı'ndan izin aldıklarını aktarıldı.

Avukat Özel, Eşkinat'ın bazı sözlerinin düşünce özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret kastı taşıdığını vurguladığı iddianamede ayrıca halkı Cumhurbaşkanına karşı ayaklandırmaya kaldırmaya çalıştığı belirtildi.

İddianamede, Mehmet Ekrem Eşkinat'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından 2 yıl 2 aydan 7 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.