CHP’li Benlioğlu’ndan anlamlı 29 Ekim mesaisi

CHP’li Benlioğlu’ndan anlamlı 29 Ekim mesaisi

CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Benlioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda anlamlı bir mesai yaptı.

CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Celal Umut Benlioğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda anlamlı bir mesai yaptı.

Benlioğlu, Yrd. Doç. Dr Türkan Başyiğit’in kaleme aldığı Çocuk Atatürk, Büyük Atatürk adlı kitabı ilçedeki çocuklara ve gençlere dağıttı. Benlioğlu, çocuklara kitabın yanında bir de kendi kaleme aldığı mektubu verdi. Mektup da , Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlamaları ve sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı, ayrıca sosyal sorumluluk projesi de yaptı,gençlere ve çocuklara eseri okuduktan sonra diğer arkadaşları ile paylaşmalarını istedi.

İşte Celal Umut Benlioğlu’nun çocuklara ve gençlere  yazdığı  mektup:

Sevgili Çocuklar ve Gençler;

Bugün Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutluyoruz.

Unutmayalım ki bu Cumhuriyet bir günde kurulmadı. Unutmayın ki Cumhuriyetimizi bize düşmanlarımız da hediye etmedi. Bu Cumhuriyetin temelinde inanç var, azim var, kararlılık var. Bu Cumhuriyetin temelinde kan var, gözyaşı var, acı var. Bu Cumhuriyetin temelinde özgürlük mücadelemiz, Kurtuluş Savaşımız var.

İşte bu yüzden en önemli ve değerli varlığımız Cumhuriyettir.

Değerli çocuklar ve gençler… Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bizlere kendi  topraklarımızda özgür ve bağımsız yaşama şansı verdiler; fakir halkımızın en büyük zenginliği olan Türkiye Cumhuriyeti’ ni kurdular. Bugün bu zenginliğe sizler sahip çıkacaksınız.

Bugün sizlere miras olan Cumhuriyetimizin adaletli yolunda yürüme zamanı.

Bugün farklılıklarımızın teminatı olan, bizleri ayrıştırmadan bir arada tutan LAİKLİK için, egemenliği kayıtsız şartsız millete veren CUMHURİYET için, sizlerin ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİMLE tekrar buluşması için yürüme zamanı.

Bugün her zamankinden daha çok Cumhuriyete, adalete, çağdaş ve sağlıklı bir eğitime, özgürce yaşamaya ihtiyacımız var.

Bunlara sahip olmanın tek yolu, Ata’ mızın söylediği gibi; “Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa etmektir.”

2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılını gururla kutlayacağız. Ben bugünden, Büyük  Atatürk’ ümüzün fikirlerini içeren, 100. yılımıza, yani geleceğimize, yani SİZLERE hitaben yazılmış olan değerli bir eseri okumanız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü daha iyi tanıyıp, O’ nu anlamanız için sizlere hediye ediyorum.

Lütfen bu değerli eseri okuduktan sonra, ona sahip olmayan arkadaşlarınız ile paylaşın, onların da okumalarını sağlayın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü çok iyi anlayın, anlatın.

Bu vesile ile Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor ve saygı ile önlerinde eğiliyorum.

Sizlere emanet edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor ve sizleri gözlerinizden öpüyorum. 29 ekim218 Celal Umut BENLİOĞLU

“Cumhuriyet fazilettir.”

 Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.