CHP'li bir başkana daha 'kayyum' tehditi

CHP'li bir başkana daha 'kayyum' tehditi

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Halil Arda'nın başta 15 Temmuz olmak üzere geçmişte paylaştığı bazı sosyal medya mesajları AKP’liler tarafından önüne konuldu.

Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz'un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması ve yerine kayyum atanmasının ardından İzmir'de dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. 31 Mart yerel seçimlerinde koltuğa oturan Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'nın önüne de geçmişte yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları konuldu. Şok etkisi yaratan olay, Gaziemir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında yaşandı. Başkan Arda'nın cami ve hastane alanlarının borçlar karşılığında Hazine'ye devri teklifi üzerine tepkisini dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Atmaca, Başkan Arda’ya ait olduğunu öne sürdüğü, geçmiş yıllardaki sosyal medya paylaşımlarını gündeme taşıdı.

HESABI NİYE KAPATTINIZ
Paylaşımların 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olanlarını seçip aktaran Atmaca, şunları söyledi:
"Sayın başkanın 2 tane sosyal medya paylaşımı var. Aynen okuyorum; 'yuh anasını satayım saat 03:05 yine sela okunuyor, nefret ediyorum artık', 'Şu an Gaziemir’de sela okunuyor, böyle komedi olmaz, yazıklar olsun Türk ordusuna kendisini böyle kullandırttı', 'Bir tane onurlu polis olmaz mı verilen emirleri uygulayıp istifa edecek?', 'Cumhurbaşkanı açıklama yapmış Taksim kışlası yapılacak, bizi sokağa dökemedikleri için (burada affınıza sığınıyorum) … yerlerinden çatlıyorlar arkadaş’, ‘AKP’ye oy verenlerin hepsinin eli kanlı’, ‘Cumhurbaşkanı müsveddesi’, ‘Erdoğan da eşcinseller gibi dönmüş, kısaca bunlara dönme diyoruz’, ‘ha gayret Hitler’e az kaldı’....  Sayın başkan bu sosyal medya hesabını niye kapattınız? Siz bir çalışanınız, Zafer Saylan’ın hiçbir şekilde sizin isminizi geçirmeden yapmış olduğu paylaşımlardan iş akdini tazminatsız feshettiniz. Öbür taraftan 5 kişinin şahitliği var ve o insanın da iş akdi feshediliyor ama ne hikmetse tazminatıyla beraber…"

HERKES AYAĞINI DENK ALSIN
Atmaca, asker ve polise de çağrıda bulunurken, "Ordu mensuplarını ve polis kardeşlerimi göreve davet ediyorum. Çünkü ben yarından tezi yok bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli girişimleri yapacağım. Lütfen bundan sonra herkes ayağını denk alsın” ifadelerini kullandı.

SİZ CAMİ SATINCA İYİ...
Atmaca’nın ardından söz alan CHP'li Başkan Halil Arda ise AK Partili belediyelerin uygulamalarından örnekler verdi. 2012’de Sancaktepe Belediyesi'nin kendi mülkiyetindeki araziler üzerinde bulunan 4 camiyi hazineye devrederek 7 milyon TL’lik borcunu sildirdiğini, Esenyurt Belediyesi'nin ilçedeki 1 cami ve okulu sattığını, Güngören Belediyesi'nin 11 milyon TL’lik borcuna karşılık üzerinde 6 cami bulunan 6 arsanın mülkiyetini hazineye devrettiğini, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 'nin Zağnos Paşa camisini vergi borçları karşılığında satışa çıkardığını aktaran Başkan Arda, "Var mı bunlarla ilgili söyleyeceğiniz bir şey? Siz bunları yaparken iyi, burada farklı! Bakın burada tapu kayıtları var. Hepsinin mülkiyeti Gaziemir Belediyesi’ne ait… Tahsis edilmiş olabilir. Üzerindeki tahsisle birlikte teklif edilir. Milli Emlak Müdürlüğü kabul eder, etmez. Ben burada Gaziemir Belediyesi’nin borçlarından kurtulması için çaba sarf ediyorum" dedi.

MİT ELEMANI GİBİ ÇALIŞMIŞSINIZ
Başkan Arda, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili ise şunları söyledi: "MİT elamanı gibi çalışmışsınız, teşekkür ediyorum. Elinizdeki belgelerin hepsini Cumhuriyet Savcılığına verin. Ceza almazsak o zaman konuşuruz. Ceza alırsak buraya kayyum atanır ama Türkiye’yi kayyumlarla yönetemezsiniz. Millet size bunun hesabını bugün olmasa da bir dahaki seçimde verecektir. Bunu göreceksiniz. Burada yapmaya çalıştığımız şey tüm Gaziemirliler tarafından takdirle karşılanıyor.”

AK Partili Uğur İnan Atmaca'nın paylaştığı, Arda'ya ait olduğu öne sürülen tweetler şöyle:



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.