CHP'li Dağlı'dan AK Partili Göğde'ye tepki 

CHP'li Dağlı'dan AK Partili Göğde'ye tepki 

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde'ye tepki gösterdi.

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla ‘Las Tesis’ eylemi yapan CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir'e 11 ay 20 gün hapis cezası verilmesi ile ilgili olarak AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde’nin “Gereken yapıldı” yorumuna sert tepki gösterdi. Bir kadın olarak AK Partili Duygu Göğde’nin yorumundan hicap duyduğunu belirten CHP’li Ayşegül Dağlı “Bütün dünya Las Tesis ile dans etti. Ancak bir tek Türkiye’de dava açıldı. Bu da AK Parti iktidarının demokrasi anlayışını ve kadına bakış açısını bir kez daha ortaya koydu. Yargılanması gereken kadınlar değil, şiddet uygulayanlar ve katillerdir” dedi.

aysegul-dagli-.jpeg

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti iktidarı, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla Şili’de başladıktan sonra bütün dünyaya yayılan ve içerisinde hiçbir şiddet öğesi içermeyen danslı bir eyleme dahi tahammül edemez noktaya gelmiştir. Las Tesis, uluslararası bir sorun olan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen uluslararası bir etkinliktir. Neredeyse bütün dünya, Las Tesis şarkısı ile dans etmiş ancak bir tek Türkiye’de dava açılmıştır. Bu durum bile AK Parti iktidarının demokrasi anlayışını ve kadına bakış açısını bir kez daha, tüm açıklığıyla ortaya koymuştur. Yargılanması gereken kadınlar değil, şiddet uygulayanlar ve katiller olması gerekirken Partimizin Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’e Las Tesis şarkısının sözleri aracılığıyla ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ dava açılmış ve kendisine 11 ay 20 gün hapis cezası verilmiştir.

CHP’li kadınlar olarak biz bu duruma elbette ki şaşırmadık. Ancak bizi asıl şaşırtan ve canımızı bir kez daha yakan ‘kız kardeşlik’ bağı ile bağlı olduğumuza inandığımız hemcinslerimizin yaptığı akla ziyan açıklamalar olmuştur. Kadına yönelik şiddet, politik, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak farklı kesimlerden gelen tüm kadınları ilgilendiren bir sorundur. Bu sorun ancak ve ancak tüm kesimlerden kadınların dayanışması ile mümkündür. Hemcinsimiz olarak AK Parti Kadın Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde’nin, İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Özdemir’e verilen ceza ile ilgili olarak “Gereken yapıldı” yorumundan büyük hicap duymaktayız. Biz CHP’li kadınlar olarak Sayın Göğde’yi de ‘kız kardeşimiz’ olarak görüyor ve kendisini çok geç olmadan politik kimliğinden sıyrılarak kadın duyarlılığı edinmeye davet ediyoruz. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.