CHP'li Dağlı'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması!

CHP'li Dağlı'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve 1 Temmuz’da sona erecek olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Dağlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda ‘İstanbul Sözleşmesi’ olarak da bilinen, ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni 2011 yılında ilk imzalayan ülkenin Türkiye olduğu ve yaklaşık on yıl sonra bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iktidarın bu sözleşmeden çekildiği bilinmektedir.

Ülkemizdeki hâkim politikalar kadınları aile içine hapsetmeye, eğitimde ikincilleştirme veya yok saymaya, işgücü söz konusu olunca ucuz emek olarak görmeye, erkek egemenliğine tabi kılmaya ve eşitsizlikleri meşrulaştırmaya yöneliktir. Açık ki sözleşmeden çekilme, ülkemizdeki yaygın şiddet ve vahşeti artıracak güçlü bir teşvik unsurudur.

aysegul-dagli--001.jpeg

Eşit, özgür, demokratik, uygar bir ülkede yaşamak isteyen bizler, sözleşmenin sona erme kararını protesto ediyor v bu kararın bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. Belirtmek isteriz ki bu konu aynı zamanda laiklik ve demokratikleşme mücadelesinin önemli bir unsurudur. Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin, Türkiye bakımından 1 Temmuz 2021’de sona ermesi bizim için bir şey ifade etmeyecektir. Biz kadınlar olarak hayatımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Tüm kadınların sesine ses, gücüne güç katarak İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.