CHP'li Erol'dan açıklamalarıyla gündeme gelen Başak'a tepki

CHP'li Erol'dan açıklamalarıyla gündeme gelen Başak'a tepki

Gün Ortası Programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın konuğu olan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, ülke ve kent gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sistem değişikliğinin rejim değişikliğine dönüşme tehlikesi olduğunu belirten CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, partisinde belediye başkanlığı ya da milletvekilliği için siyaset yapmanın doğru olmadığını söyledi.

BÜLENT TEZCAN'IN YARDIMCISI OLABİLİRDİ AMA...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın yardımcısı olduktan sonra yaptığı açıklamalarda dikkat çeken, en son ‘Ben Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim’ açıklamasını yapan CHP Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı eleştiren CHP’li Milletvekili Gürsel Erol, Başak’ın görev yerinin konumuna uygun olmadığını söyledi.

ATATÜRK HİÇBİR BEDENDE VE RUHTA OLAMAZ

Milletvekili Gürsel Erol, Başak’ın Atatürk açıklamalarını ise net yanıt verdi: “Değerlendirmemi milletvekillerinin bulunduğu kapalı WhatsAap grubunda paylaştım. Bu arkadaşımızın Basın Yayın, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının yardımcısı olmasını doğru bulmuyorum. Bülent Tezcan’ın yardımcısı olabilirdi. Ama genel başkan yardımcılıkları özellikle basın yayın halkla ilişkiler bölümü teknik bir olaydır. Bunu da Tuncay ile paylaşacağım. Atatürk hiçbir bedende ve ruhta olmaz. Onun inançlarını yaşatabilmeliyiz. Onun mücadelesini vermemiz lazım. Her CHP’linin Atatürk’e bir özür borcu vardır. Çünkü kurduğu partiyi iktidar yapamıyoruz.”

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE DÖNÜŞEBİLİR

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan CHP Tunceli Milletvekili Erol, “Sistem değişikliği rejim değişikliğine dönebilir. Belediyeler üzerinden siyaset üretmek yerine, kendilerini seçtirmek için değil, partiyi iktidar yapmak için çalışmalı. Bunun arayışı içinde olmalıyız. Bu doğru siyaset değil. Belediye başkanlıklarında biz farklılık yaratmalıyız. İletişimsizlik ve disiplinsizlik söz konusu. Bu süreçte daha sert ifadeler kullanmayayım. Yetkili organlar en kısa sürede acil çözümler üretmeli” dedi.

2019 PARTİMİZ İÇİN SEFERBERLİK DÖNEMİ OLMALI

“CHP’nin kurumsal kimliğinin önünde hiçbir unvan yoktur. Genel başkan dahil. Biz bu partideki bütün görevlerimize bu parti sayesinde gelmiştir. Bağımsız olarak alırım diyenler palavracıdır. Ahlakı de siyasi de değil. Bulunduğumuz makamlara partimiz sayesinde geldik. Benim kendi başıma bağımsız olarak girseydim seçilebilir miydim? Gürsel Erol ismi kendi başına seçim alacak bir isim değil” diyen CHP’li Milletvekili Gürsel Erol, “Ben örgütümle varsam sonuç alabilirim. Partinin oyu kaç benim oy kaç diye anket yaptırıyorlar. 2016’da sistem değişikliği oldu 2019’da bu rejim değişikliğine dönüşebilir. Partimiz için bir seferberlik dönemi olmalı 2019. Bütün hırs ve beklentimizi bırakıp oraya gideceğiz. Elazığ Diyarbakır’a gönder. Çalışayım. Her ilin kendi özelliğine göre siyasetçileri görevlendirin. En azından gider oyu arttırırız” diye  konuştu.

GARANTİ YERLERDE ÖN SEÇİM YAPILMALI AMA..

Belediye başkanlığı ya da milletvekilliği için ön seçim olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Gürsel Erol, seçim kazanmalarının kesin olduğu yerlerde ön seçime gidilmesini ancak tersi yerlerde merkez yoklamasıyla o yerin özelliklerine göre aday belirlemesi yapılması gerektiğini söyledi:

“Bence tam tersini yapmak lazım. Garanti yerlerde ön seçim yapılmalı. Belediye başkanlığını almadığımız yerlerde merkez yoklaması olsun bence. Doğru ismi doğru araştırma yöntemiyle görmek lazım. Tire ve Bayındır örnek. 50 yıldır alamadığımız iki ilçeyi aldık. Demek ki doğru yöntem. CHP’nin elinde olmayan belediyelerde ön seçim yapmayı doğru bulmam. O ilçenin özelliklerine göre aday belirlemesi yapılması lazım.”

ADAY MISIN? BUGÜNDEN İSTİFANI VERİR ÇALIŞIRSIN

Partisinde bazı genel başkan yardımcılarının belediye başkan adaylıklarını düşünmesi ve bu yönde çalışma yapması hakkındaki bir soruyu yanıtlayan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, durumu etik bulmadığı değerlendirmesini yaptı:

“Sen partiyi seçime hazırlayacaksın. Kendi adaylığınla uğraşamazsın. Dava adamı olmak lazım. Bakan ol, belediye başkanı olma. Bir ilde gerçekten sevilen sayılan birisindir,  o seçimi o isimle alabilirsin diyelim. Onu zaten parti aday yapar. Şu anda arkadaşlarımızın belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamalarını doğru da etik de bulmuyorum. Bu arkadaşlarımız yarın kendi adaylıklarına oy kullanacaklar. Adil değil. Aday mısın? Bugünden istifanı verirsin çalışırsın. Genel başkan yardımcım belediye başkan adayı olmamalı. Doğru bulmuyorum asla. İsmail Hakkı Birler’e ihtiyacımız var.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.