CHP'li Fırat: "Twitter'dan ülke yönetiyorlar"

CHP'li Fırat: "Twitter'dan ülke yönetiyorlar"

Can Radyo'da Semra İğtaç'ın modaretörlüğünü yaptığı Mücadelenin Ruhu programının konuğu CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat oldu.

MHP lideri Devlet  Bahçeli'nin 'Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kaldırılsın' sözlerine cevap veren Fırat, ''Devlet Bahçeli'nin sarfettiği sözler affedilecek gibi değil.  Sayın Kılıçdaroğlu ülkenin menfaatleri için canını verebilecek bir lider. Genel başakanımızın veremeyeceği hiçbir hesap yok.'' ifadelerini kullandı.

Twitter'dan ülke yönetiyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından, Türkiye'ye yönelik tehditleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Fırat, ''Twitter'dan ülke yönetiyorlar.'' dedi ve ekledi. ''CHP kesinlikle savaşa karşı. Ortadoğu sürekli savaş halinde. Oradaki enerjinin paylaşımıyla ilgili ciddi sorunlar var. Herkes söz sahibi olmak istiyor.  Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna harekat düzenlemesi konusunda şunu söylemek istiyorum: Ülkelerin dostlukları yoktur menfaatleri vardır. Kimsenin Çıkarları için orada olamamalıyız. Can kaybı istemiyoruz asla. Tek temennimiz hiçbir askerimizin saçının teline zarar gelmesin. Ülkemizin çıkarları en üst düzeyde tutulsun. Hükümetin muhalefet partilerini görüşlerini dikkate alması gerekiyor. 

Yönetimi tabana yaymalıyız

Abdül Batur, Narlıdere belediye başkanlığından sonra Konak belediye başkanı seçilmesinin arkasındaki başarıyı açıklayan Fırat, ''Toplumu kucaklarsanız, sen de bu kente yaşıyorsun derseniz insanlara olmayacak bir şey yok. Tüm mahallelerimizde mahallee örgütlerimiz var. Mahalle siyasetini mahalle yönetiyor. Mahalle meclislerimiz var. Mahallenin profilini meclisteki arkadaşlarımız belirliyor. Mahallede hakkaniyetin sağlanması adına görüşlerimizi bildiriyoruz. Başarıyı bu şekilde elde ettik. Yönetimi tabana yaymalıyız. Yerel yönetimde mantık şudur: Yereldeki bir yönetici seçilir. Bölgeyi bilen, bölgeyi tanıyan, o bölgenin yerlisi olan yönetici seçilir.'' diye konuştu.

''İçe dönük siyaseti bırakmamız lazım biz yoldaşımızla yarışmamalıyız.'' diyerek sözlerine başlayan Fırat, Kibirlerimizi, bencilliklerimizi  bir kenara bırakmalıyız. Biz yol arkadaşıyız. İktidar yolunda ''ben'' kavramı kafamızdan çıkarmalıyız, biz olmalıyız. Fikirlerde, görüşlerde ayrılıklar olabilir ancak her zaman bir olmamız gerekir. İktidara yürüyoruz. Uzlaşı iktidarı olacağız. İktidar olması gerektiği gibi vatandaşın sesi olacak.'' şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.