CHP'li genç Başkan adayından 'tehdit' iddiası! 

CHP'li genç Başkan adayından 'tehdit' iddiası! 

Mert Anıl Akgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun kendisinin aleyhinde bir propaganda yürüttüğünü iddia etti. 

CHP İzmir Gençlik Kolları yeni başkanını seçmek için 29 Ağustos Cumartesi günü sandığa gidiyor. Kongre yolunda başkanlık adaylar bir bir öne çıkarken yeni bir kriz ortaya çıktı. Başkanlık yarışında 30 yaş kriziyle gündeme gelen Mert Anıl Akgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun kendisinin aleyhinde bir propaganda yürüttüğünü iddia etti. Akgün, “Mustafa Özuslu son 10 günde çıkardığı bir adayla hem benim hem de Cevat arkadaşımızın emeğine saldırıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları seçimi 29 Ağustos Cumartesi günü Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek. Başkanlık için aday olması beklenen isimler ise İl Eski Başkan Yardımcısı Mert Anıl Akgül, CHP Bayraklı Üyesi Cevat Eren Aslan, CHP Karşıyaka Üyesi Uygar Yıldırım ve İl Hukuk Komisyonu Başkanı Burak Kotan oldu.

Seçim günü yaklaştıkça tansiyon da yükselmeye devam ediyor. Seçim sürecinde 30 yaş krizinin ardından “Mustafa Özuslu” krizi ortaya çıktı. İl Gençlik Kolları Adaylarından Mert Anıl Akgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun desteklediği adayın başkan olabilmesi için kendisinin aleyhinde propaganda yürüttüğünü ve yol arkadaşlarının işleriyle tehdit edildiğini iddia etti.

Akgün seçim yarışı süresince yaşananları ve yol arkadaşlarının maruz kaldıkları tehditleri Egepostası’na anlattı.

cocummmm.jpg

“ARKADAŞLARIMIZI TEHDİT EDİYORLAR”

Akgün son günlerde yaşananlar ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Mustafa başkanımız sürecin içerisinde aktif bir şekilde rol alıp gençlik kolları başkanlarımızı arıyor. Yanımda yer alan arkadaşlarımızın fotoğraflarını atarak paylaşılmasını istiyor. Arkadaşlarımızı işleriyle tehdit ediyor. Yani Mustafa Özuslu son 10 günde çıkardığı bir adayla hem benim hem de Cevat arkadaşımızın emeğine saldırıda bulunuyor. Seçime iki gün var. Ortada kesinleşmiş bir hazirun listesi yok, divan başkanı belli değil. Onu da genel merkezden atamak istiyorlar. Gençlik kolları genel başkanı iş dağıtıyor. Yani delegelerle ve gençlik kolları başkanlarıyla görüşüp kendilerinin adayını desteklemeleri için onlara Büyükşehir’den 10 kişilik bir kadro vermeyi teklif ediyor. İşi kendilerine seçtirmeye kadar gidiyor bu durum. Çok uzun yıllardır bu partide görev aldım. Örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı yaptım, Urla’da İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım ama hayatımda ilk kez bu kadar çirkin bir seçim süreci görüyorum. Gençlik Kolları Başkanımız 25 yaşında bir arkadaşımızı işiyle tehdit ederek fotoğrafını paylaşmış. 300 delege var. 13 sandık kurdurup ilçe ilçe arkadaşlarımızı fişlemeye çalışıyorlar. Bununla da yetinmeyip direnen arkadaşlarımızın belediye ve ilçe başkanlarını arıyorlar. Çok ilginç bir seçim süreci yaşıyoruz.

KAZANACAĞIMIZI GÖRÜP BİZE SALDIRIYORLAR

Genel Başkanımızın Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüdükleri adalet anlayışını yok ettiler, hiç ettiler. Ben Tunç Başkanımızın ideolojik yaklaşımını ve siyasi yaklaşımını benimsemiş biriyim. Fakat Büyükşehir Belediye Başkanvekilimizden öyle bir baskı var ki arkadaşlarımıza… Bunu Tunç Başkan’a yazıyorlar. Bizi kazanacak kişi olarak bizi görüyorlar ve bize saldırıyorlar. Bu yaptıkları İl Gençlik Kolları seçimi için değildir. Arkasında başka şeyler vardır. Destekleri aday arkadaşımız Burak Kotan arkadaşımız. Kendisi karakteri çok düzgün bir arkadaşımızdır ve tabii olarak aday olmaya da hakkı vardır. Ama bürokrasiyle genç arkadaşlarımızı yıldırmak Tunç Başkanımıza cephe oluşturmaktır. 

“İL BAŞKANIMIZ KENARA ÇEKİLDİ”

"Bugüne kadar il binasına sabah 10’dan önce gitmeyen başkanımız dün sabah 7’de il binasına giderek bir faks çekiyor ve Bornova İlçe Başkanımızın başkanlığını düşürüyorlar. Bugün de farklı tehditler oldu. Bunlar yarın da artacaktır. Ana kademe il başkanımız da ‘Gençlerin işine müdahil olmam’ diyerek kenara çekildi. Ben kendisinin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Karışmak istemiyor ama burada da adaleti sağlayacak birisi lazım. Seçime iki gün var ama hiçbir şey hazır değil. Ben arkadaşlarımızın sandıkta gereken cevabı vereceğine inanıyorum. Tabi bunları yapan kişiler sandıkta arkadaşlarımızdan fotoğraf da ister liste de ister her şeyi yaparlar”

“İNSANLARI TEHDİT ETMEK ÇOK FARKLI BİR BOYUT"

Adaylığımızın önünde hiçbir engel yok, geri adım da atmayacağız. Hala bu seçimi kazanabilecek durumdayız. Orada iyi bir yarış olacak ama tabi bu kadar adaletsizlikle kimi nasıl zapt ederiz bilmiyorum. Çünkü işi çok gerdiler. Şunu belirtmek istiyorum. Bizim kimseden destek beklentimiz yok. İsteğimiz adaletin sağlanması. Herkesin gönlünden geçen bir aday olabilir ama insanları tehdit etmek çok farklı boyut”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.