CHP’li gençler ‘değişim’ istedi!

CHP’li gençler ‘değişim’ istedi!

CHP Gençlik Kolları’nda kendilerine CHP Değişim Gençliği adını veren grup, değişim talepleri ile ilgili bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

CHP Gençlik Kolları’nda kendilerine CHP Değişim Gençliği ,24 Haziran seçimleri ardından, CHP’de sistem ve politika yapma anlayışında değişim talebiyle bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamada partinin önünün açılması için bir an önce olağanüstü kurultaya gidilmesi gerektiği vurgulandı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

GELECEK BİZİM ELLERİMİZDEDİR

Bugün çağrımız, tarihe bıraktığımız nottur. Geleceğimizin mirasıdır. Gelecek bizim ellerimizdedir.  Bugün emeğin, sevginin, kavganın şehri İstanbul’dan  kıvılcımı ateşliyoruz. 24 Haziran seçimi Türkiye’nin kader seçimiydi. Umudumuzun yeşerdiği, kazanmaya olan inancımızın arttığı bir seçim dönemi yaşadık. Hepinizin de bildiği üzere seçimden istediğimiz sonucu alamadık. Birlikte üretmek, barış içinde yaşamak isteyen bizler seçimden mağlup ayrıldık. Hal böyle olunca da Türkiye’de geniş kitlelerin umudu, muhalefet cephesinin lideri  konumundaki  partimizde mutlak suretle bir değişimin kaçınılmazlığına dikkat çekiyoruz. AKP seçimin kaybedenidir anlayışını reddediyoruz. AKP ve onun stepnesi kazanmıştır.  Gerçeklik budur. Bilimsel verileri esas alan gençler bunu görmektedir. Karanlık bir geleceğe karşı umudunu yitirmeyen bizler buradayız; çünkü bizler para yoksa bulunur ordu yoksa kurulur diyen  birinci ve ebedi Genel Başkanımız Sayın Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidenleriz.

GENEL BAŞKAN, SİZ GERÇEKLERDEN SİZ DEĞİŞİMDEN KORKUYORSUNUZ

Bugün Anadolu’nun dört bir yanından kalkıp buraya geldiniz. Hepiniz bu partinin kucağında büyüdünüz. Kiminiz liseye giderken kiminiz üniversitede kiminiz  de babanızın elinden tutup getirmesiyle bir bayram sabahı partiyle tanıştınız. Partinin de memleketin de kaderini  değiştirecek olanlar sizlersiniz. Partinin gençlik kollarından yetişmiş  cumhurbaşkanı  adayımız memleket gençliğinin yarısının oyunu aldı. Partiyi gençleştirin, partinin geleceği partinin tozunu yutmuş gençlerin ellerindedir, partinin öz gücünden yararlanın çağrılarımızı ANAP’lıları, Saadet Partilileri, Demokrat Partilileri kademelere getirerek yerine getiren genel merkezimizi  yürekten kutluyoruz.  Partimizin genel başkanı aday listeleri açıklandığında parti meclisinde ‘’Hiç umutlanmayın  kadınları ve gençleri yazmadım’’ dedi. Sayın genel başkan, siz gerçeklerden siz değişimden korkuyorsunuz. Siz gençler yok dedikçe Sayın Muharrem İnce ısrarla gençler dedi. Sizin makam odanızdan bakıp bir gün bile adım atmadığınız ODTÜ’de Muharrem İnce bugün gençlerle buluşuyor. O seçim çalışmalarında çürümüş  düzeni değiştirmek için adaydı. Sayın genel başkan siz ise çürük meyvelerinizden, bize ucuz reçeller yapmaya devam ediyorsunuz.

HEDEFLERİNİ SIRALADILAR

Bizler gençlik örgütlerinin emekçileri, sıra neferleri olarak çağrımızı en yüksek perdeden haykırıyoruz: Değişim! Değişim! Değişim!  Değişimle bir kişiyi bir ismi işaret etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıllardan süre gelen yapısal problemlerine çözüm olacak program değişikliği ve kadro değişikliğine işaret ediyoruz. Bugün iktidarın nüvelerini ekiyoruz. Bugün alternatif iktidar programımızı açıklıyoruz.

İşte siyasi programımız:

  1. Tüzük ve program kurultayı yapılmalı program daraltılmalı tüzük daha demokratik hale getirilmelidir.
  2. Mahallelerden başlayan bir iletişim ağı kurulmalı, CHP günün koşullarına ayak uydurarak siyaseti bilim olarak işleme koymalıdır.
  3. Kürt sorununda net olmalı, çözüm önerileri toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görmeli, barış ve kardeşlikten asla taviz vermemelidir.
  4. Mütedeyyinlerle olan bağını sağdan devşirme adaylarla değil ezen ve ezilen ekseninden hareketle geliştireceği politikalarla kuvvetlendirmelidir.
  5. AKP’nin eğitim politikalarına derhal müdahale edilmeli, toplumsal muhalefet; gerici, piyasacı ve bilimden uzak eğitim sistemine karşı harekete geçirilmelidir.
  6. Enis Berberoğlu ve Eren Erdem nezdinden tüm siyasi tutukluların vebalinin CHP’nin boynunda olduğu gerçekliğini görerek, tüm siyasi tutukluların ‘millet iradesine’ uygun şekilde özgürlüğüne kavuşması için yekun bir politik hat belirlenmelidir.

Buna ilave olarak CHP Genel Merkezi’ne yapacağımız çağrı ise şu şekildedir:

  1. Seçim günü  umut tacirliği yapan Genel Merkez ve Genel Başkan, değişim çağrısıyla kurultayı toplamalıdır.
  2. Alt kadrolara baskı yapmaktan vazgeçilmeli değişim rüzgarının önüne set çekilmemelidir.
  3. Genel merkez yöneticileri 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı, meclis üyesi belirleyecek diye milyonların geleceği karartılmamalıdır.
  4. Her seçim dönemi gençler olacak denilerek dolgu malzemesi yapılan ve hiçbir şekilde listelerde göremediğimiz arkadaşlarımız  sadece kotalarla yönetim birimlerinde değil; partinin hazırlanan tüm listelerinde yer almalıdır.
  5. Giyimi kuşamı üzerinden tariflenen, bir kalıba sokulmaya çalışılan; ama konuldukları kabın ne şeklini ne de içeriğini alan kadınların önü açılmalı, erkek egemen görüntüden vazgeçilmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.