CHP'li Gruşçu, 'Sosyal devlet anlayışını yaratacağız'

CHP'li Gruşçu, 'Sosyal devlet anlayışını yaratacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Yönetimi "AKP’den Masallar, CHP’den Gerçekler" adlı basın açıklaması düzenledi.

CHP'nin düzenlediği "AKP’den Masallar, CHP’den Gerçekler" adlı basın açıklaması CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atila Sertel, Kani Beko, İl Başkan Yardımcıları Pelda Tokan, Görkem Duman, Güler Muhtar ve Yıldız Yılmaz, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte CHP Konak İlçe Yönetimi, CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi, Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu ve yönetimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Basın açıklamasında CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu şunları belirtti;

Müjdeler olsun! Mevcut iktidar müjdelere doyamadı. Gün geçmiyor ki yeni bir müjdeyle karşılamasın bizi. Karadenizde doğalgaz müjdesi verdi, zamların sonu gelmek bilmedi. Otomobil müjdesi verdi, fiyatlar uçtu gitti. Aslında verdiği müjdeler vatandaşa değil, hepsi yandaş firmalara. Halka dokunmayan halkın içinde olmadığı hiçbir projenize kanmıyoruz, kabul etmiyoruz.  Vatandaşa her ay yeni bir zam müjdesi... Ayda ortalama 80 bin hanenin doğalgazı, ödenemeyen faturalar nedeniyle kesiliyor.  “Karadeniz’de doğalgaz bulundu” müjdesi verilmesinden bu yana doğalgaz zamları otomatiğe bağlandı. Son 4 ayda doğalgaz yüzde 5,1 zamlandı. Öyle bir hale geldi ki, Dolar kuru gevşese bile doğalgaza zam yağmuru devam ediyor. Ne yazık ki bugün geldiğimiz süreçte, bize miras olan değerlerin bir bir yandaşa devredildiğini görüyoruz. Babadan atadan kalan mirası yiyen, gelecek kaygısı olmayan, battığı çukurdan bîhaber olan zengin evin şımarık çocuğuna benzedi ülke yönetimi. Her şeyi sattınız savurdunuz. 

chp4.jpeg

MASRAFLARI VATANDAŞA YÜKLEDİNİZ

Mesela elektriğimizi yandaşa sattınız. şirketler kemiksiz kârı ceplerine indirsin diye aklınıza gelen tüm masrafları vatandaşa yüklediniz. Gezdiniz, tozdunuz, yediniz, içtiniz hep biz ödedik. Yani siz sefa sürdükçe faturası vatandaşa patladı!  Şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık, müşavirlik, noter harcamaları gibi işletme giderleri de üzeri örtülü şekilde vatandaşımın fatura hesabına yansıdı. TRT’ye, vergilere, şuna, buna aktarılan paralara girmeye kalkarsak bu basın açıklamasının sonu gelmez. 

Biz yoksullukla boğuşan vatandaşımızın halini sokakta görüyoruz. Milyonlarca hanenin elektriği borcundan dolayı kesik ve ne yazık ki milyonlarcası daha kesilecek. Bu evlerde aş kaynamıyor. Bu evlerde çocuklar öğrenim göremiyor. Bu evlerde aileler ısınamıyor. Bu evlerde çaresizliğin feryadı var. Saray hükümeti vatandaşın bedbaht halinden anlamaz. Onlar sömüren yandaşın, beşli çetenin ve bir grup tefecinin cebini düşünüyor. 

SARAYIN FATURA GİDERİ 116 MİLYON 211 BİN LİRA

2019’da Cumhurbaşkanlığının ısıtma, elektrik ve su gibi fatura harcamaları 116 milyon 211 bin lirayı bulmuştur. 116 milyon... Bugün bu milyonlarla kaç bin ailenin yoksulluğunu önleyebilirdik bir düşünün!  Saray hükümeti, gırtlağına kadar borca batmış, evinin elektriğini, suyunu, doğalgazını, kirasını ödeyemeyen, evine erzak dahi alamayan vatandaşımı ne zaman önemseyecek? Biz hatanın kimde olduğunu biliyoruz. Ne yapılması gerektiğini de biliyoruz. Biz ezilenlerin, mazlumun ve mağdurun yanında, onların hakkının peşindeyiz. 

chp5.jpeg

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINI YARATACAĞIZ!

Söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda her vatandaşın temel hak ve hürriyeti, bu topraklar üzerinde eşit ve sosyal adalet gereğince yaşamaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarına bir ana şefkati ile yaklaşan, ayrım yapmayan, kimseyi işsiz ve aşsız bırakmayan, elektriğini, suyunu, doğalgazını, kirasını ödeyemeyen vatandaşına sahip çıkan, güçlü devletimizin güçlü kaynaklarını adaletle 83 milyon insanımıza dağıtan sosyal devlet anlayışını yaratacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadroları bunu başaracak liyakat ve donanıma sahiptir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sosyal devlet anlayışını dile getirirken dediği gibi; "Tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmeyeceği düzeni tüm vatandaşlarımızı da kapsayan, kucaklayan bir anlayış ile hep birlikte kurmalıyız."

chp3.jpeg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise şunları belirtti;

AKIN: ÇAĞ ATLAYAN GELEN FATURALAR OLDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın enerji alanı ile ilgili yaptığı çalışmaları eleştirdi. Akın, “Enerji alanında çağ atladıysa insanları bunu neden faturalarında göremiyor. Her ay faturalardan yakınmayan bir tek vatandaşımız var mı? Vatandaşlarımız evlerinde kombiyi kısıyor, bir odada oturuyor ama ülkeyi yönetenler çağ atladı. Asıl çağ atlayan gelen faturalar oldu. Bu iktidara faturalara çağ atlatan tek iktidardır. Karadeniz’deki müjde otomatiğe bağlayan zamlarla yerini buldu. Elektriğe bir yılda yüzde 12 zam geldi. Doğalgaz da yüzde 70 zamlandı. Hangi emekli memur asgari ücretlinin maaşı yüzde 80 arttı. Vatandaş faturalarını ödeyemiyor. Şu zor zamanlarda buhran içerisinde pandemiyle mücadele ederken esnafa, çiftçiye, ihtiyaç sahibine doğalgaz veya elektrik faturaların ödetmeyin dedik. Ama yapamadılar. İhtiyaç sahiplerine gelince kaşıkla verdiler, yandaşlara kepçeyle verdiler. Enerji sektörün borçlandıran enerji akanı hakkında açıklama yapıyorlar. Ocak şubat aylarına gelin elektrik kesintilerini görün. Günlerce halkımızı elektriksiz kaldı. 300 bin haneden uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı ve günlerce gelmedi. Bu kesintileri akılla alay eder gibi iklim değişikliğine bağlandı. İki damla yağmurla, karla bu işin olmaması lazım, özel şirketlere devredildi, onlar da yatırım yapmadı. Özelleşince ucuzlayacak dediler ama 2014 yılından bu yana yüzde 120 arttı. Faturalarda gizlemeye çalıştıkları rakam da yüzde 250 arttı. Dağıtım şirketleri ne yapabilir, bu parayla. Alt yapı yapmaları gerekir, mevcuda devam ettikleri için bunun çilesini 83 milyon vatandaş çekti. Burada enerjide çağ atlatıldığını söylemek pek mantıklı gelmiyor. Ortada ne bir kalite ne bir hizmet oldu. Dağıtım şirketlerinin 51milyar borcu var. Bunlar yine bizim vatandaşlar tarafından ödeniyor. Çünkü karşımızda enerji politikalarını beceremeyen bir politika var” dedi.

chp2.jpeg

“DAĞITIM ŞİRKETLERİNİ DEĞİL 83 BİN VATANDAŞIMIZA ÇALIŞACAĞIZ”

“AK Parti eşittir zam, bu şekilde hayatlarını götürüyorlar” diyen Akın, “Plansız programsız çalışmıyor. Kaynak çeşitlendirilmesi lazım. Bu da yenilebilir kaynaklarla olur. Enerji kooperatifleriyle, verimliliğiyle olur. Enerji verimliliği ile ilgili bir arpa boyu yol alamdılar. Bu iktidar bunu beceremiyorlar. Biz CHP olarak elektik dağıtım şirketlerini değil 83 bin vatandaşımıza çalışacağız. Çiftçimiz sanayicimiz esnafımız olacak. Nefes aldıracağız. Doğal gazla ilgili Amerika ile Rusya’nın rekabetinden ülkemizi yararlandıracağız. Doğal gaz anlaşmalarını vatandaşlarımızın menfaatlerine göre yapacağız doğal gazla olan bağımlılığımız azaltacağız. Enerji üretiminde ve tüketimiz vatandaşımız olacak. Doğal gazla, emekliye verdiğimiz müjdeyi sadece vatandaşa vereceğiz. Bu zamanda müjde deyince yine zammı düşünüyoruz buna ayıptır yazıktır günahtır denir. Bütün çözüm önerilerimiz hazır. Bir daha seçimle vatandaşımızla birlikte enerji de nasıl çağ atlatılır herkes göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.