CHP'li Gürer, '1,5 milyon mezun atama bekliyor'

CHP'li Gürer, '1,5 milyon mezun atama bekliyor'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, atanamayan üniversite mezunlarının beklentilerini gündeme getirdi. 

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ SAYISI KATLANARAK ARTIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen ve her geçen yıl katlanarak artan üniversite mezunlarının kamuya atanamaması sorununa dikkat çekti. 

OKUL VAR, MEZUN ÇOK, ATAMA YOK 

Atanmayan öğretmen, atanmayan sağlıkçı, atanmayan mimar, atanmayan mühendisler, atanmayan iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarıyla 1,5 milyona yakın insan atama beklediğine işaret eden CHP Milletvekili Gürer, “ Okul var, mezun var, atama yok” diyerek, kamuya sınırlı sayıda atama yapılmasının, atama bekleyen üniversite mezunları üzerinde yarattığı halay kırıklığına vurgu yaptı. 

fotograf-070.jpg

60 BİN ÖRETMEN ATAMASI YAPILMALI 

Milli Eğitim Bakanlığında 130 öğretmen açığı olmasına rağmen 20 bin öğretmen atamasının yapılmasını eleştiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, en az 60 bin öğretmenin atamasının yapılması gerektiğini anlattı.

500 BİN SAĞLIKÇI ATAMA BEKLİYOR 

500 bin sağlıkçının da atama beklediğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bunların arasında en az 60 bininin atamasının yapılması gerektiğini söyledi ve “Pandemi döneminde sağlıkçılar çok da yoruldular, onlara destek verecek yeni atamalar sağlanmalı” dedi.

MÜHENDİS OLDULAR AMA İŞ YOK 

Ziraat mühendisi, gıda mühendisi, veteriner, inşaat mühendisi gibi mühendislikte önemli branşlarda da bugüne kadar atamaların yapılmamasının da ciddi bir mağduriyet yarattığını vurgulayan CHP Milletvekili Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

İKTİDARA ÇAĞRI 

“İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının da bir an önce kamuya atamaları yapılmalıdır. Kamuda açık var, atamalar neden yapılmıyor? Anneler, babalar mezun olmuş çocuklarının bir an önce atamalarının yapılması bekliyor. İktidara çağrımdır: Atamalar bir an önce yapılmalı…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.