CHP'li Gürer, "6 bin mezuna 200 istihdam"

CHP'li Gürer, "6 bin mezuna 200 istihdam"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 bin kişinin atama beklediği emlak yönetimi mezunlarının taleplerini soru önergesiyle Meclis Gündemine taşıdı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yönelttiği soru önergesinde, her yıl 6 bin mezun veren emlak ve emlak yönetimi mezunlarından istihdam edilenlerin sayısının açıklanmasını istedi. 

Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Murat Kurum, geçen yıl milli emlak birimlerinde istihdam edilmek üzere emlak ve emlak yönetimi mezunları arasından toplam 200 kişiye istihdam imkânı sağlandığını açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Kurum tarafından yanıtlanmasını istediği yazılı soru önergesinde “Emlak ve emlak yönetimi bölümü her yıl 6000 civarı mezun vermektedir. 30 bini aşkın emlak ve emlak yönetimi mezunu vardır. 3301 nitelik kodlu emlak ve emlak yönetimi mezunları atama bekliyor.

Milli emlak için personel ataması yapılması düşünülmekte midir? Atama yapılacaksa bu alana emlak ve emlak yönetimi mezunu atanacak kişi sayısı kaçtır?

2021 yılı içerisinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne personel alımı yapılacak mıdır? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne personel alımı yapılacaksa, emlak ve emlak yönetimi mezunları için ayrılan kadro sayısı kaçtır? 2021 yılında emlak ve emlak yönetimi mezunları atamalarına yönelik planlama nedir?”

fotograf-(1)-007.jpg

KONTENJAN DÂHİLİNDE İSTİHDAM YAPILIYOR

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Bakanlıklarına tahsis edilen kadro kontenjanı dâhilinde ihtiyaçlar doğrultusunda personel istihdam edildiğini belirtti. 

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ 

Bakan Kurum, 2020 yılında milli emlak birimlerinde istihdam edilmek üzere emlak ve emlak yönetimi mezunları arasından toplam 200 kişiye istihdam imkânı sağlandığını açıkladı. 

MİLLİ EMLAK UZMAN YARDIMCISI ALINACAK 

Bakan Kurum, “2021 yılında, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 1 l’inci maddesi gereğince Bakanlığımıza tahsis edilecek kadro kontenjanı dâhilinde personel istihdamı sağlanacak olup, ayrıca milli emlak birimlerimize milli emlak uzman yardımcısı alınması yönünde ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunulmuştur” açıklamasında bulundu. 

Ömer Fethi Gürer, “Bakanın açıklaması personel alım gerekliliğini ortaya koyuyor. Ancak karar merciinin Cumhurbaşkanlığı olduğunu da ifade ediyor. TBMM Başkanlığı, Başbakan varken Cumhurbaşkanına soru sorulamayacağı belirtilen düzenlemeyi dayanak gösterip Milletvekillerinin soru soramayacağı gerekçesi ile soruları iade ediyor. Bu durumda yeni kadro ve alım olacak mı, olmayacak mı? Karar merci Cumhurbaşkanı ne zaman, kaç kişi için olur verecek bekleyip göreceğiz. Bakalım Bakanlık talebi ne zaman değerlendirilecek?  Bu yıl alım olacak mı? Cumhurbaşkanı kararına kalmış oluyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.