CHP'li Gürer açıkladı! “Ata sporlarımıza olan ilgi azalıyor”

CHP'li Gürer açıkladı! “Ata sporlarımıza olan ilgi azalıyor”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yanıt verdi

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2018 mali yılı bütçesinden 4 bin 599 spor kulübüne 29 milyon 878 bin 500 lira nakdi yardımı yapıldığını belirtirken, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Reklam Yönetmeliği kapsamında da spor kulüplerine aktarılan mali yardımın tutarını vermekten özellikle kaçındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tescilli amatör futbol kulübü sayısı kaçtır? Bu kulüplerin illere göre dağılımı ve yine bu kulüplerde spor yapan lisanslı sporcu sayıları kaçtır? Kaç kulübün kendi tesisi vardır? Son beş yılda kapanan ya da hiç müsabaka yapmayan kulüp sayısı kaçtır? Futbol dışında en çok lisanslı sporcu hangi branşlarda yer almaktadır? Üniversite öğrencisi ve mezunu olan kaç sporcu vardır? Amatör spor kulüplerinde spor yapan lisanlı oyuncuların kız/erkek dağılımı nedir? Bu kulüplere, Bakanlığınızca sağlanan maddi katkı 2018-2019 sezonunda ne kadar olmuştur? Amatör spor kulüplerine Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nca reklam amaçlı destek verilmekte midir? 2018-2019 sezonunda kaç sporcu kırmızı kart ya da oyundan men cezası almıştır? Olaylar nedeni ile yarıda kalan maç var mıdır?” şeklindeki sorularına yanıt istemişti.

BAKAN AÇIKLADI

Türkiye'de bu yılın Haziran ayı itibarıyla 3 milyon 341 bin 458 kadın, 5 milyon 940 bin 61 erkek olmak üzere toplam 9 milyon 281 bin 519 lisanslı sporcu bulunduğunu kaydeden Kasapoğlu, Üniversite Sporları Federasyonunda ise 24 bin 271 sporcu bulunduğunu anlattı.

Mehmet Kasapoğlu, futbol kategorisinde faaliyet gösteren sporcuların 5 bin 965'inin kadın, 310 bin 259'unun erkek olduğunu da belirtti.

En çok sporcusu olan ilk üç branşın 868 bin 4 sporcuyla satranç, 487 bin 152 sporcu ile tekvando ve 316 bin 224 sporcuyla futbol olduğunu açıklayan Kasapoğlu, bu branşları 307 bin 188 sporcuyla voleybol, 286 bin 187 sporcu ile basketbol ve 247 bin 521 sporcuyla kick boks'un izlediğini kaydetti.

Bakan Kasapoğlu, "Bakanlığımız tarafından 2018 mali yılı bütçesinden 4 bin 599 spor kulübüne 29 milyon 878 bin 500 lira nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Reklam Yönetmeliği kapsamında da spor kulüplerine mali katkıda bulunulmaktadır." ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sporda;  futbol, basketbol, voleybol, güreş ve atletizm gibi branşlar öndeyken satranç ve tekvandonun bu branşların önüne geçmesi ata sporlarımıza olan ilginin azaldığını gösteriyor  Satranç belediyeler ve okulların önemsemesi ile öne geçti” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.