CHP'li Gürer, dolandırıcılığa dikkat çekti!

CHP'li Gürer, dolandırıcılığa dikkat çekti!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ” 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini ve gerekçesini açıkladı.

CHP'li Gürer, ”Her yerde kişisel bilgilerin beyan zorunluluğu, rastgele talebi ve kaydı, kişisel bilgilerin merkezi veri tabanında tutulması ve bu veri tabanlarına çoğunlukla bilişim güvenliğinden bihaber, tasasız, aldırışsız çok sayıda kişinin ulaşılabilirliği ile telefon ve sanal ortam dolandırıcılığı gün geçtikçe artmaktadır. Bakanlığın ve GSM operatörlerinin bu konuda önlem almadığı her geçen gün artan dolandırıcılık vakalarıyla açığa çıkmaktadır.

 Abonelerin  birden çok hat talep etmesi halinde; hatların kullanıma açılabilmesi için abonelik sözleşmesinin tesisine ilişkin belgelerin tam olduğu ve söz konusu belgelerdeki bilgilerin doğruluğu işletmeci tarafından kontrol edilerek gerekli teyit işlemi İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Paylaşımı Sisteminden yapılır. Birden çok hat alan kişi ya da kişilerce 5237 sayılı Kanunun 157’nci maddesinde düzenlenen suçun söz konusu hatlarla işlenmesi halinde, meydana gelen zarardan işletmeci ve kurum müteselsilen sorumludur.”dedi.

Dolandırıcılar Can Acıtıyor 

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer,  telefon dolandırıcılığının son  yıllarda artığını ve binlerce insanın mağdur olduğunu belirterek, “Bu mağduriyetlerde  bu hatları verenlerin de sorumluluğu olmalıdır. Salt daha çok abone ve müşteri için değil, denetimsizliğin de sorumluluğuna ortak kılınmaları gerekir. Binlerce insan çok ciddi boyutta yaşadığı mağduriyet ile acı çekmekte, varlığını yitirmektedir. Suçlu kişilere erişimde ya da dolandırılan parasal varlığın geri alınmasında sorunlar yaşanmaktadır. Kimi yitip gitmektedir. Dolandırıcılığın sonlanması İçin bu tür kanun düzenlemeleri de ihtiyaçtır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.