CHP'li Gürer: "Sadece adı Spor Bakanlığı"

CHP'li Gürer: "Sadece adı Spor Bakanlığı"

"İLÇE MÜDÜRLERİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLENİYOR?"

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Bakanlık teşkilatlarındaki personelin sporla alakaları ve eğitim durumlarıyla ilgili açıklama istedi. 
 
İLÇE MÜDÜRLERİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLENİYOR?
 
CHP Milletvekili Gürer, “İlçe müdürlüğü alımlarında aranan kriterler nelerdir? Bütün illerde toplam kaç tane ilçe müdürü vardır? İlçe müdürlerinin kaç tanesi sınavla atanmıştır? İlçe müdürlerinin mezuniyetleri ve sporla alakaları nedir? Bakanlığınızda kaç yılda bir görevde yükselme sınavı açılmıştır? En son açılan görevde yükselme sınavının tarihi nedir ve kaç kişi sınavda başarılı olarak görevine başlamıştır?” şeklindeki sorular yöneltti. 
 
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlıklarına bağlı Merkez Teşkilatının, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının ilçe teşkilatlanmasının bulunmadığını açıkladı. 
 
613 MÜDÜRDEN 135’İ BESYO MEZUNU…
 
Spor Genel Müdürlüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü kadrolarına atamaların, 657 Devlet Memurları Kanunun 68/B maddesindeki şartlara göre yapıldığını belirten Bakan Osman Aşkın Bak,  “Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü olarak görevli 613 personelin 437'si fakülte, 176'sı yüksekokul (135'i Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) mezunu olup ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda aranan niteliklere uygun olarak görev yapmaktadırlar” dedi. 
 
 
 
2008’DEN BU YANA GÖREVDE YÜKSELME SINAVI YAPILMIYOR
 
Spor Genel Müdürlüğünde 2000, 2001, 2002, 2004, 2005 ve 2008 yıllarında Görevde Yükselme Sınavı yapıldığını açıklayan Osman Aşkın Bak, “En son 16 Kasım 2008 tarihinde Görevde Yükselme Sınavı yapılmış ve 229 personel sınavda başarılı olmuştur” şeklinde açıklamada bulundu. 
 
GÜRER: “SPOR YÖNETİCİLERİ YETERLİ DONANIMA SAHİP Mİ?”
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği bir başka soru önergesinde ise Gençlik ve Spor Bakanlığında bölümlere göre çalışan personel sayısı, bunlardan kaçının BESYO mezunu olduğu, yabancı dil bilen personel sayısı, antrenör sayısı, kadrolu sporcu sayısı gibi rakamların açıklanmasını istedi ve Spor yöneticilerinin kendi alanlarında yeterli donanıma sahip olup olmadığını sordu. 
 
MERKEZ TEŞKİLATINDA SADECE 19 BESYO MEZUNU VAR
 
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlıklarının Merkez Teşkilatında görev yapan 476 personelin 19'u Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olduğunu bunlardan 49'unun Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavlarından C seviyesinde ve üstü puan aldığını belirtti. 
 
9 BİN 586 PERSONELDEN 64’Ü YABANCI DİL BİLİYOR
 
Osman Aşkın Bak, “Bakanlığımızın bağlı kuruluşu Spor Genel Müdürlüğünde ise 9.586 personelin 3.193'ü Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunudur. Personelin 64'ü yabancı dil tazminatı almaktadır. Antrenör olarak görev yapan 1.918 personelimiz bulunmaktadır. Spor Müşaviri kadrosunda ise 10 kişi görev yapmaktadır” diye konuştu. 
 
 
BAKANA GÖRE YÖNETİCİLER ARANAN NİTELİKLERE SAHİP!
 
Osman Aşkın Bak, Spor yöneticilerinin, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda aranan niteliklere uygun olarak görev yaptığını da ifade etti. 
 
GÜRER: SPOR BAKANLIĞINDA SPOR OKULU MEZUNLARI ARTMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Osman Aşkın Bak’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki personelin eğitim durumlarıyla ilgili verdiği rakamların dikkat çekici olduğunu söyledi. Türkiye’de Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları’ndan (BESYO) her yıl binlerce gencin mezun olmalarına karşın, bunların büyük bölümünün işsizler ordusuna katıldığını ifade eden Gürer, “Bakıyoruz ki bakanlığın merkez teşkilatı dâhil, taşra teşkilatlarında bile bu okullardan mezun olanların sayısı çok az. Gençlik ve Spor Hizmetleri ilçe müdürlüğüne atanırken, spor okullarından mezun olanlara öncelik tanınmalı. Eğitimini tamamlayan ya boşta geziyor ya fitness salonlarında. Sporla ilgili faaliyet yürüten bakanlığın, bünyesinde spor okulları mezunu olan gençlere yer açması gerekir. İlçe müdürlerine öncelikle sporla ilgili  bir okuldan mezun olanlar atanmalı “diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.