CHP'li Gürer,  ‘Ticaret Merkezleri’ni sordu!

CHP'li Gürer, ‘Ticaret Merkezleri’ni sordu!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Ticaret Merkezlerinin son durumunu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle, ‘Yeni Türkiye Ticaret Merkezlerinin açılacağı ülke ve şehirlerin belirlenmesi sürecine ilişkin’ yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yanıt verdi.

35 yeni Türkiye Ticaret Merkezinin yer alacağı ülke ve şehirlerin belirlendiğini ifade eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu şehirlerin hangi ülkelerde ve ne zaman açılacağını söylemezken “Bahse konu şehirlerde kurulması planlanan Türkiye Ticaret Merkezlerine yönelik çalışmalar devam etmektedir” yanıtını verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ülkemizin ticaret hacmini artırmak amacıyla mevcut 5 merkeze ilave olarak 35 adet yeni Türkiye Ticaret Merkezinin (TTM) açılacağını anımsatarak, “Ülke ve şehirlerin belirlenmesi süreci hangi aşamadadır? Bahse konu ticaret merkezlerinin hangi ülkelerde, ne zaman açılacağı ile ilgili bir planlama mevcut mudur?” şeklindeki sorusuna yanıt istedi.

35 yeni Türkiye Ticaret Merkezinin yer alacağı ülke ve şehirlerin belirlendiğini ifade eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu şehirlerin hangi ülkelerde ve ne zaman açılacağını söylemezken “Bahse konu şehirlerde kurulması planlanan Türkiye Ticaret Merkezlerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

100 Günlük Eylem Planında, 35 adet yeni Türkiye Ticaret Merkezinin açılacağı ülke/şehirlerin belirlenmesi eylemine yönelik olarak, bu ülkeleri tespit etmek için Ticaret Müşavirlerimiz/Ataşelerimiz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon içinde çok kapsamlı hedef ülke ve sektör çalışması gerçekleştirilmiştir” yanıtını verdi.

“100 GÜN HEDEFİNDE VARDI, 365 GÜNÜ AŞTI..”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “100 günlük eylem planı diye Cumhurbaşkanlığı sistemi sonrası yapılan açıklamada, bakanlığın yapacağı çalışmalara yer verilmişti fakat 100 gün programına yazılan hedef bir yıl geçtiği halde hala bir yol çizilememiş.  Kamuoyuna açıklanan ile icraatın örtüşmediği için artık iktidarın açıkladığı her şey inandırıcılığını yitiriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.