CHP'li Gürer, “Virüs vurguncularına dikkat”

CHP'li Gürer, “Virüs vurguncularına dikkat”

CHP'li Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınıyla ilgili iki önemli uyarıda bulundu. 

Corona virüs nedeniyle ürünlerini fahiş fiyatlardan satmaya başlayan marketlere Ticaret Bakanlığı’nın sözde kalmayacak yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirten Gürer, ithal ürünlerle ilgili olarak da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın acilen ürün deseniyle ilgili çalışma yapıp önlem almasını istedi. 

VURGUNCULARA GÜN DOĞDU!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Çin’de başlayarak ve kısa sürede dünyanın pek çok ülkesine yayılan corona virüs salgınına karşı Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın alması gereken tedbirleri anlattı. 

Türkiye’de bir corona virüs vakasının tespit edilmesinin ardından market raflarının boşaltıldığını, bazı ürün fiyatlarının adeta patladığını vurgulayan Gürer, “Vurgunculara Gündoğdu, 2 lira olan makarna paketi 15 liraya çıktı. Ticaret Bakanlığı bu süreci hızla takibe almalıdır, sözde kalmayacak yaptırımlar sağlanmalıdır” dedi. 

ÜRÜN PLANLAMASI

Virüsün hızla yayılması nedeniyle bu yıl bazı ürünlerde de sorun yaşanabileceğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şunları söyledi:

“Tarım ve Orman Bakanlığı acilen ürün desenleriyle ilgili çalışma yapmalıdır. Hububat, bakliyat, barbunya, ceviz, çerezlik ayçiçeği gibi dondurulmuş gıdaların da yurt dışından getirildiği düşünüldüğünde bu konularda Bakanlık önlem almalı, çiftçilere ek destek ve teşvik sağlamalı, ekim alanlarında boş olan alanlar üretime katılarak önümüzdeki süreçte ülkenin sorun yaşamaması sağlanmalıdır.”

 BAKANLIK ÖNLEM ALSIN

Gürer, “Corona virüsü nedeniyle önümüzdeki yıl sorun yaşanacağı açıkça ortada. Tarım ve Orman Bakanlığının bu konuda bir çalışma yapılmalıdır. Çin'den  çerezlik ayçiçeği, pirinç, karma yem, tatlandırıcı, ceviz, sarımsak, konserve domates, glikoz şurubu  çok farklı ürünler geliyor. Gıdaya yönelik ithal gelen ürünlerin ülkemize gelmeme riski karşısında belli ürünlerin fiyatının artma durumu var. Ürün desenini bugünden yapılandırmak gerekiyor. İthal gelecek ürünlerin yerine, Bakanlık, ülkemizde, farklı bölgelerde ekim alanlarını bugünden belirleyip oradaki üreticiye destek verip sorunun oluşmamasını sağlamalıdır. Bazı bölgelerde Ekim başladı. Boş tarım arazileri Tarım il Müdürlükleri saptayıp teşvik ve destekle bu alanların Ekim alanı olması ve ülkemizde ithal gelen ürün desenleri belirlenip Ekim yapılması sağlanmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.