CHP'li Gürer'den çiftçiler için Kanun Teklifi!

CHP'li Gürer'den çiftçiler için Kanun Teklifi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM’ye sundu.

Gürer, Doğal afetlerden zarar gören bütün çiftçilerin ayırım yapılmadan zararının Devlet tarafından karşılanmasını öngören Kanun Teklifini TBMM’ye sundu. Gürer: “Hesaplanamayan afetlerle büyük bir yıkım yaşayan üretici ve çiftçilerin topraktan uzaklaşmaması için saptanan zararların tamamının karşılanıp, ÇKS ve TARSİM kapsamına alınmaları sağlanmalıdır”

resim-(4)-001.jpg

“SİSTEME D HİL OLMAYAN ÇİFTÇİLERİN DE ZARARLARI KARŞILANMALI”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve TARSİM'in varlığına rağmen, çeşitli nedenlerle sisteme dahil olmayan üretici ve çiftçilerin iklim değişiklikleri nedeni ile öngörülemez şekilde zarar gördüğünü, sel, dolu ve don olayı yaşayan çiftçilerin büyük mağduriyet ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Gürer, “Çiftçi sadece doğal afetlerle uğraşmıyor, bir de ekonomik afet var. Çiftçi borç, icra kıskacında. Pek çok üretici TARSİM ve ÇKS'ye kayıtlı olmadığı için doğal afetlerde ciddi kayıplar yaşıyor. TARSİM ve ÇKS sisteminin yeniden gözden geçirilerek tüm çiftçilerin sisteme alınması sağlanmalıdır” dedi.

resim-(5).jpg

“ÇİFTÇİYİ TOPRAKTAN UZAKLAŞTIRMAYIN”

Kanun Teklifinde, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve TARSÎM'in yaygınlaşması adına yapılan çalışmaların yanında, hesaplanamayan afetlerle büyük bir yıkım yaşayan üretici ve çiftçilerin topraktan uzaklaşmaması için saptanan zararların tamamının karşılanıp, ÇKS ve TARSİM kapsamına alınmalarının sağlanmasını isteyen Gürer, “Tarımda yaşanan sorunların aşılmasında oluşan her olumsuzluğun bertaraf edilmesi önemlidir. Vermiş olduğumuz bu Kanun Teklifi ile her türlü afetten zarar gören ve zararı Hasar Tespit Komisyonları tarafından belirlenen üretici ve çiftçilerin uğradıkları kayıpların Devlet tarafından karşılanarak Devlet tarafından karşılanacak zararlarda ürünlerin 14/6/2005 tarihli ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında kayıtlı olmaları şartının aranmaması amaçlanmıştır” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.