CHP'li Gürer'in soru önergesini Bakan Gül yanıtladı!

CHP'li Gürer'in soru önergesini Bakan Gül yanıtladı!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, sosyal medya paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma açılan kişi sayısına ve icra takibi dosya sayılarına ilişkin yönelttiği yazılı soru önergelerine yanıt Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den geldi

Adalet Bakanı Gül, icra takibi dosya sayıları için internet sitesini adres gösterip ayrıntı vermekten kaçındı. Sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma açılan kişilere yönelik soruya ise “Bakanlığımızda istatistiki veri bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyal medya paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma açılan kişi sayısına ilişkin, “2018 yılı sosyal medya paylaşımı nedeni ile hakkında soruşturma yapılan dava açılan kişi sayısı kaçtır? Kadın erkek dağılımı nedir? İlk beş sırada soruşturmaya gerekçe olan suçun işlendiği makam kişi ya da kurum hangisidir?” şeklindeki soruları yönlendirmişti.

Gürer’in icra takibi dosya sayılarına ilişkin diğer yazılı soru önergesinde ise,  “2002 yılından 2018 yılına kadar yıl yıl Niğde ilinde, İcra Dairelerinde görülmekte olan, sonuçlanan ve bir sonraki yıla devreden icra takip dosya sayısı ne kadardır? Yıllara göre Niğde ilinde kaç vatandaşımız borcundan dolayı icralık olmuştur? 2002 yılından 2018 yılına kadar yıl yıl 81 ilimizde illere göre İcra dairelerinde görülmekte olan, sonuçlanan ve bir sonraki yıla devreden icra takip dosya sayısı ne kadardır, Kaç vatandaşımız borcundan dolayı icralık olmuştur? Niğde ilindeki Adliyelerde, icra takip dosya sayısının ve tekil olarak icralık vatandaşlarımızın yıllara göre artış oranı ne kadar olmuştur?” şeklindeki sorular yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.