CHP'li Güven'den AK Parti'ye: "Grevden rant sağlayamazsınız"

CHP'li Güven'den AK Parti'ye: "Grevden rant sağlayamazsınız"

İzmir'de İZ-DENİZ şirketinde ki sendikalı işçilerin demokratik haklarını kullanarak yaptıkları grev üzerinden eleştirilerde bulunan, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'a, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'den OHAL grevleri kontrası geldi.

 

Bülent Delican'ın grevlerin siyasallaştırılmaması gerektiğini söyleyerek, yaptığı açıklamalarla, işi tam bir siyasi ranta çevirmeye çalıştığını belirten Asuman Ali Güven " Delican şarkılı türkülü bir methiye düzmek istiyorsa, Kayyuma devrettikleri şirketlerde, 45 gündür işsiz bırakıldıkları için grev yapan İzmirliler, OHAL denen hukuksuz yönetimle işinden olan, sürülen, hayatları kararan, zulme uğrayan binlerce masum insanımız için methiye düzsün" dedi. Güven açıklamasında şunları söyledi.

GREVİ KULLANARAK SİYASİ RANT SAĞLANMAZ

Sayın AKP İl Başkanı Bülent Delican bu grev işlerine uzak biraz. Çünkü grev bir demokratik haktır ve sosyal demokratlık bu hakkın sonuna kadar kullanılmasını destekler. Elbette demokrasi ve hak denince AKP bu konuları pek sevmiyor ve anlamıyor. Onlar genelde, demokratik haklarını kullanarak sesini duyurmaya çalışanları baskıyla susturmaya veya tutuklamaya alışkındırlar. Sayın mevkidaşımın yaptığı şey, grevlerin siyasallaştırılmaması gerektiğini söyleyerek yaptığı açıklamalarla, işi tam bir siyasi ranta çevirmeye çalışmaktır. Bir toplu görüşme hakkı var ve işçilerimiz buradan doğan haklarını kullanmaktadır ve elbette ki kullanacaklardır.  Bu durumun deniz ulaşımında bir aksama yaşattığı malumdur. Bunu ilk tespit eden sayın Delican olmasa gerek. Ama Büyükşehir belediye başkanımızda, bürokratlarımız da konuya son derece hakimdir ve gerekli çalışmalar ve görüşmeler yapılmaktadır. İnanıyorum ki en kısa sürede bir anlaşma sağlanacaktır ve her şey tekrar yoluna girecektir"

İŞ AKP'NİN OHAL'İNE GELİNCE KARNINDAN KONUŞANLAR..

CHP İl Başkanı Güven AKP iktidarının uyguladığı OHAL yönetimine de değinerek "Delican şarkılı türkülü bir methiye düzmek istiyorsa, Kayyuma devrettikleri şirketlerde 45 gündür işsiz bırakıldıkları için grev yapan İzmirliler, OHAL denen hukuksuz yönetimle işinden olan, sürülen, hayatları kararan, zulme uğrayan binlerce masum için methiye düzsün. Kayyuma devredilen Orkide yağlarında kayyumun, yani AKP'nin işten çıkarttığı, grev yapan vatandaşlarımızla ilgili bugüne kadar tek bir açıklama duymadık AKP'lilerden. 50'binden fazla insan tutuklu, bunların arasında suçsuz olanlarında olduğunu AKP'liler bile söylüyor ama ,adalete gelince o sağlanmıyor. 110 binden fazla insan kamudan ihraç edildi veya sürüldü. FETÖ ile mücadele edenler uyduruk sebeplerle akıllara durgunluk verecek şekilde, hedef saptırmak için FETÖ'cü diye tutuklandı. Tüm haksızlıklar, hukuksuzluklar  hangi siyasi iradenin bizlere armağanıdır. AKP Türkiye'yi hak, hukuk ve adaletten yoksun bir hale getirmiş ve OHAL denen faşist yönetim şeklini olağan olarak belirlemişken, Sayın AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan bu durum için de şarkılı,türkülü bir methiye bekliyoruz. İzmirliler, İş İzmir'de demokratik hakkını kullanan işçilerimizi siyaset uğruna kullanmaya gelince, maşallah mangalda kül bırakmayanları ama  kendi  haksızlıkları, zorbalıkları, mahvettikleri hayatlara gelince karınlarından konuşanları görüyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.