CHP'li İduğ’dan üretici kadınlara müjde

CHP'li İduğ’dan üretici kadınlara müjde

Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy ve Çiçekliköy başta olmak üzere kırsalda yaşayan kadınlara yönelik tavuk yetiştiriciliği projesinin müjdesini verdi.

Göreve gelir gelmez bu projeyi hayata geçireceklerini belirten İduğ, “Bölgedeki restoranlara; başta yumurta olmak üzere süt, yoğurt ve sebze gibi ürünlerin kırsaldaki üreticilerden tedarik edilmesini sağlayacağız” dedi.
 
İzmir’de işsizlik oranının yüzde 16 olduğunu vurgulayan İduğ, göreve geldiklerinde istihdam yaratıcı proje ve uygulamalarla ilçenin refahının artması için çalışacağını söyledi. Kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanıp, kendi ayakları üzerinde durabilmesi gerektiğini ifade eden İduğ, "Kırsalda yaşayan üretici kadınları, üretim ve satış pazarlama faaliyetleriyle de destekleyeceğiz. Göreve gelir gelmez ilk işimiz, Bornova’nın tüm köylerinde yaşayan üretici kadınlara 10 bin adet yumurta tavuğu dağıtarak, üretimi destekleyeceğiz. Kadın üretici kooperatifleri ile satış pazarlama desteği vereceğiz. Bölgedeki restoranlara da süt, yumurta, yoğurt başta olmak üzere ihtiyaçlarını bu kooperatiflerden karşılamaları için teşvik edeceğiz" dedi.


img_9197.jpg 


Toplumu kadınların değiştireceğini, geliştireceğini belirten İduğ, göreve geldiklerinde yaşamın tüm alanlarındaki kadınların mücadelesine, girişimlerine destek vereceklerini belirtti. İduğ: "Bornova’da en iyi 'Kadın Dostu Kent' uygulama örneklerini vereceğiz. Kadın dayanışma merkezlerinden, kooperatiflere, çeşitli kurs ve programlara kadar farklı alanlarda hayata geçireceğimiz projelerimizle daima sizlerin yanında olacağız. Çalışan, üreten kadınları destekleyerek, el emeği ürünlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlayacak projelerde, pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket edeceğiz. Toplumsal yaşamda kadınların eğitim, sosyo - ekonomik yönlerinin güçlenmesi önceliğimiz olacak. Refahın tabana yayılması, kapsayıcı bir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişimin gerçekleşebilmesi için hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini tesis etmek gerekiyor. Biz de bu hedef doğrultusunda, Bornova’da üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.