CHP'li Koç, "Hizmet İçin Yola Çıktık"

CHP'li Koç, "Hizmet İçin Yola Çıktık"

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Tülin Koç, geçtiğimiz günlerde Chp Çiğli İlçe Binasında, Çiğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı.

2019 yerel seçim çalışmaları kapsamında, çalışmalarına devam eden Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Tülin Koç, gazetemizi ziyaret ederek, Çiğli ile ilgili çalışmalarına değindi.

Tülin Koç’la ilgili isminin bazı ilçelerde belediye başkanlığı ile ilgili gündeme gelmesi üzerine;   “Genel Merkezimiz bana Kars’ta görev verirse gider Kars’ta görev yaparım. Çünkü biz hizmet için bu yola çıktık” dedi.

 “1991 yılında Konak Belediyesinde başlayan belediyecilik tecrübem Çiğli Belediyesi olarak devam ediyor. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. Belediyecilik işinin hem alaylısıyım hem de mekteplisiyim. 2014 yılı yerel seçimlerinde Chp Çiğli Belediye Başkanlığı  için aday adayı oldum. 2014 yılı ilk tecrübemdi. Hiçbir zaman başka bir yere aday adayı olmadım benim gönlüm yerel yöneticilikte, hayallerim, enerjim yerel yönetimde çalışmak için…”

“HAYALİ PROJELERİM YOK”

“2019 yerel seçimlerinde neden aday adayı oldum. Çiğli ile ilgili hayallerim var ve 30 yıla yakın bir birikimim var. Bunu Çiğli’de kullanmak istiyorum. Ekmeğimi kazandığım, havasını soluduğum, dostlarımın olduğu bir yerde belediye başkanlığı görevi yapmak beni mutlu edecektir. Çiğli’ de yerel ile ilgili yapılacak çok şey var. Çiğli belediyesine başkan olmak isteyen 18  tane aday adayımız var. Hepsinin de çok güzel projeleri var. Ama baktığımızda tüm projeler birbirine yakın projeler. Çiğli’nin sorunlarını hepimiz biliyoruz, hepimiz o sorunlar üzerinden projeler uygulamak istiyoruz. Ben bir yerel yönetimci olarak ayağı yere basan projeler ile çıkmak istiyorum. Hayali projelerim yok. Kamulaştırma yapıp kent meydanı yapmak, Çiğli’yi 22 km’lik denize kavuşturmak gibi. Bunlar yerel yönetimci olarak bizlerin tek başına yapabileceği işler değil.

Çiğli’nin sadece kent meydanına, sahile, revizyon planlarına, imar alanlarına ihtiyacı yok. Çiğli’nin daha fazla sosyal projelere ihtiyacı var. İstihdam ihtiyacı var. Kadınlarımızın girişimciliğe, ekonomiye kazandırılması var. Benim projelerim özellikle kadınlar, gençler, çocuklar, engelliler, yaşlılar ve sokak hayvanları üzerine…  ben yerel yönetimciyim. Bu işlerin üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum.

“TÜRKİYE’DEKİ SİYASETİN PROBLEMİ”

Karar mekanizmalarında kadınlar olursa, daha çok kadınlara yol açılabileceğini düşünüyorum. En azından rol model olabileceğimizi düşünüyorum. Bugün siyasete kadının girmeyişi ataerkil bir toplumdan gelmemizden kaynaklanabilir. Ama kadınlara çok fazla fırsatta tanımıyor siyasette, bu Çiğli’nin veya CHP’nin problemi değil. Türkiye’deki siyasetin problemi. %50 olduğumuz bir toplumda kadınlara kota uygulanıyor. Kadınlarımızın yönetimlerde yer bulabilmesinin önü tıkalı. Çiğli’de bir uzlaşı içerisinde çalışmak istiyoruz. Bu konuda kadınların daha uzlaştırıcı olduğuna hemfikiriz.

“HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Belediye Başkanlığı aday adaylığım içerisinde ismimim Foça ile geçmesi bizden kaynaklanan bir konu değildi. Ama böyle bir düşünce bana gurur verdi. İsmimim başka ilçelerde de belediye başkanlığı yapar düzeyde geçmesi bana mutluluk verdi. Ama benim tüm emeğim Çiğli’de. Tabiî ki diğer ilçelerimizde bizim için çok değerli. Çiğli’de yıllar itibari ile yaptığımız çalışmalar ile tanınırlığımız ile buradaki yaşayan vatandaşlarımızın bize olan teveccühünden dolayı Çiğli’de verimli olacağımı düşünüyorum. Ama her zaman söylüyorum. Genel Merkezimiz bana Kars’ta görev verirse gider Kars’ta görev yaparım. Çünkü biz hizmet için bu yola çıktık.

Yıllardır Çiğli’de verdiğim hizmetlerden dolayı ve tanınırlığımdan dolayı 2019 yerel seçimlerinde partimizin oyunun üzerine %4-5 gibi bir oranla atandığımız taktirde Çiğli’de seçimi kazanacağımızı düşünüyorum. Burada alınan oylar öncelikle benim şahsi oyum değil, partimizin oyudur. Bizler atandığımız takdirde bunu ne kadar yukarılara çıkartabiliriz bütün amacımız budur.

2014 yılından belediye başkanlığı için çıktığım yolda atanamadım. Atanamadığım halde mevcut belediye başkanımıza  seçimlere gidene kadar destek verdim. Bugün de atanacak olan arkadaşımız kim olurda ona da aynı desteği vermekten geri kalmayacağız. Çünkü benim için diğer aday adayı arkadaşlarımızda çok kıymetli. Hepsine başarılar diliyorum”  sözlerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.