CHP'li Murat Bakan, işten çıkarmaları TBMM'ye taşıdı

CHP'li Murat Bakan, işten çıkarmaları TBMM'ye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Ege Üniversitesi ile Tepecik Hastanesi’ndeki işten çıkarmaları TBMM gündemine taşıdı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ege Üniversitesi’nde çalışan işçilerin kadroya geçiş sürecinde güvenlik soruşturmaları gerekçe gösterilerek işten çıkarılmalarını TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, işçilerin işe iadesi için Hükümet’te çağrı yaptı.

GÜVENLİK SORUŞTURMALARINDAKİ SOMUT BULGULAR NEDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde güvenlik arşivi soruşturması ileri sürülerek işten atılan işçilerin, “Hükümetin kadro düzenlemesine dair en başından endişelerimiz vardı, haklı çıktık. Bizler suçsuzuz. İşimize geri dönebilmek için hakkımızı arayacağız” ifadelerine yer veren CHP’li Bakan, işçilerin Hükümetten mağduriyetlerini giderecek bir düzenleme yapma çağrılarını meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Bakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu’na sordu:

1. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik arşivi soruşturması ileri sürülerek işten atılan işçilerin güvenlik araştırmalarında ne gibi somut bulgulara rastlanmıştır?

2. Herhangi bir suç işlemediklerini, işyerlerinde haklarında tutanak dahi tutulmadığını belirten işçiler neden işten çıkarılmışlardır? Bu işçilerin işlerine geri dönmesi için bir çalışma yürütülmekte midir?

EGE ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ İŞÇİLERİ İŞLERİNE İADE EDECEK MİSİNİZ?

Öte yandan Ege Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı, İdari Mali İşler Daire Başkanlığı ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde çalışan ve DİSK Genel İş İzmir 7 No’lu Şube ile Hak-İş’e bağlı Hizmet İş, yine Hak-İş’e bağlı Büro İş’te örgütlü 450 taşeron işçinin, güvenlik soruşturmasını geçtikleri ve sınavlardan başarılı oldukları halde kadroya geçemediği öne sürüldü. Ege Üniversitesi’nde güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek resmi açıklamaya göre 157, ancak sendikanın açıklamasına göre yarısı kadın olan 450 işçi işsiz kaldı. Ege Üniversitesi Rektörü yaptığı açıklamada konuya yapıcı yaklaşsa da yapabileceği bir şey olmadığını ifade etti. 

DİSK Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube’de örgütlü olan ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçmek için başlatılan güvenlik soruşturmasına takılan işçilerin Ege Üniversitesi Rektörlüğü önündeki oturma eylemi ise devam ediyor.

CHP’li Murat Bakan İzmir’den milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’a sordu: 

“Yıllardır üniversitede çalışan adli sicil kaydı temiz olmasına rağmen ‘gerekçesiz’ olarak işten çıkarılan işçileri işlerine iade edecek misiniz?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.