CHP'li Öncel: "Parti rozetimi çıkarmayacağım"

CHP'li Öncel: "Parti rozetimi çıkarmayacağım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Murat Haluk Öncel Can Radyo’da Gökhan Kafalı’nın sunduğu Ege’nin Gündemi programına konuk oldu.

Belediye başkanı olduğunda CHP rozetini çıkarmayacağını ifade eden Öncel: “Bir siyasi partinin adayı olarak vatandaşın önüne çıkıyoruz. Vatandaş bizi o siyasi partinin adayı olarak seçiyor ve bize bir görev veriyor. Partisinin oyunun üstüne oy katabiliyorsa o belediye başkanı makbul bir belediye başkan adayıdır. Parti rozetimi asla ve asla çıkarmayacağım. Çünkü ben partimi temsilen belediye başkanıyım. Hiç kimseyi parti rozetimi çıkarmadan da ayırt etmeme erdemine sahibim. Zaten partimizin politikaları ayırt edici değil, kucaklayıcı ve bütünleştirici politikalardır. Toplumsal olarak partimi yanlış değerlendiren zihniyetler var. Bunlar kendi siyasi rantları için bunu yapıyorlar. CHP’yi belli bir inanç ekseni etrafına koymak kadar abes bir şey olabilir mi? CHP hiçbir toplum ferdini ötekileştirmeyen sisteme sahiptir” dedi.

"BİRİKİMLERİMİ TOPLUMA AKTARMAK İÇİN ADAYIM"

Temeli sağlam projelerle Bayraklı’nın çehresini değiştirecek çalışmalar yaptığını belirten Öncel: “Toplumsal sorumluluğun bilincinde olmadan bir yere varamayız. Bugün toplumsal sorumlulukla siyaset yapmak zorundayız. Siyasete ekonomik özgürlüğümü elde ettikten sonra toplumun genel olarak beklentilerine cevap verecek yeterli donanım ve tecrübelerime dayanarak belediye başkan aday adayı oldum. Aday olduğumda bu memlekete hizmet etmek istiyorum. Tek amacım bilgi birikimlerimi, hayallerimi ve hedef edindiğim yaşam kültürünü, toplumsal yaşam alanlarının herkes için eşit olması için yerel yönetimlerde belediye başkanlığına aday oldum. Bayraklı’nın yaşam alanlarını değiştirmeye, dönüştürmeye kendimi konsantre etmiş durumdayım. Toplumun beklentilerinin, sorunlarının neler olduğunu Bayraklı’da yaşayan bütün kesimle birlikte, katılımcılıkla yapma hedefimiz var. Üstten tutulan değil, tabandan gelen temeli sağlam projelerle Bayraklı’nın çehresini değiştirecek çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

“MEMLEKETE FAYDALI OLMAK İSTİYORUM”

Bayraklı Belediye Başkanı olması halinde hedefinde iki dönem sonra Büyükşehir başkanlığı olduğunu belirten Öncel: “Bu ülke, bu vatan bizim ise hepimize görevler düşüyor. İki üniversite bitirdim. Yeterli ekonomimi oluşturdum. Bu memlekete faydalı olacak çalışmalar içerisinde olmayayım da ne yapayım? Kahve köşelerinde oturup saatlerce boşa zaman mı geçireyim? Benim boşa zaman geçirecek saniyemde, dakikamda yok. Ben bu memlekete faydalı olmak istiyorum. Partimin iktidar olmasında ne kadar katkı koyarsam o kadar başarılı bir birey olurum. Bayraklı’yı fiziki değişimler konusunda geleceğin Bayraklı’sına ne kadar fazla dönüştürebilirsem o oranda toplumun sevgisini kazanırım. Hedefim İzmir büyükşehir başkanlığıdır. İki dönem Bayraklı’da belediye başkanlığı yapmayı hedefliyorum. İki dönemden sonra ben eğer büyükşehire aday olamıyorsam zaten benden sonra gelecek genç arkadaşlarımıza ön ayak olmak için çalışacağım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.