CHP'li Özcan Purçu'nun TOKİ isyanı

CHP'li Özcan Purçu'nun TOKİ isyanı

CHP'li Özcan Purçu, Sincan Saraycık’ta vatandaşların kentsel dönüşüm ve TOKİ mağduru olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, partisine mensup İzmir Milletvekili Ali Yiğit ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Sincan Saraycık’tan gelen bazı vatandaşlar da basın toplantısına katıldı. Saraycık’tan gelen vatandaşların kentsel dönüşüm mağduru, TOKİ mağduru olduğunu ifade eden Purçu, şöyle dedi:

“Saraycık beldesinde yaklaşık 2850 hane Sincan Belediyesi ve TOKİ tarafından kamulaştırma yapılan alandan geliyorlar. Kendilerine kentsel dönüşüm kararı verilirken bu iki kurum tarafından hiçbir şekilde sorulmuyor. Bu alanda vatandaşlarımız 500 metre yer veriyor, 100 bin lira borçlandırılıyor, 50 bin lira borçlandırılıyor. Bu alan komple vatandaşlarımızın elinden alınarak vatandaşlarımızı başka alanlara göndererek o alanda başka bir inşaat alanı yaratarak orada AVM ve alışveriş merkezleri ve rezidanslar yapılacak. Bu vatandaşlarımızı ellerinden arazileri evlerini alarak neden borçlandırıyorsunuz, bu vatandaşlarımız nereye gidecek?

Sincan Belediyesi vatandaşlarımıza senet düzenlemiş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından senet alıyor, bu senedi neden alıyor, birinci sebebi sokak aralarına güya asfalt dökmüş, 30 yıl önce ev yapmış, gecekondu yapmış kendi arazisine, o yüzden dolayı vatandaşımız da ödeyemeyince Sincan Belediyesi vatandaşımıza senet düzenlemiş.

Bu vatandaşlarımızı niçin mağdur ediyorsunuz. Bir de evlerini yıkıyorlar, şu an evleri yıkılmış durumda vatandaşlarımızın. Vatandaşlarımızın yuvasını yıkmak için TOKİ kurulmamıştır. Orasını rant haline dönüştürmeyin.”

Ali Yiğit de, “Borçlandırılarak ellerinden arsaları alınmaya çalışılıyor. Bu insanları borçlandırarak başka yerlere süremezsiniz. Hükümetin bu kentsel dönüşümü gözden geçirmesi gerekir. Borçlandırmadan konut sahibi etmesi lazım” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.