CHP'li Özel: "Bize oy verenler ümmetten değil mi?"

CHP'li Özel: "Bize oy verenler ümmetten değil mi?"

“Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok” sözlerini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni parti kuracağı iddia edilen eski bakan Ali Babacan’a yönelik “Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok” sözlerini eleştiren Özgür Özel, şöyle devam etti:

“Erdoğan, ‘Ali Babacan’a dedim ki ümmeti bölme’ diyor. Burası demokrasi, burası Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’ten beri. Ümmet, Türkiye’nin sınırları ile sınırlı değil. O bütün Müslümanların kast edildiği bir kavram, siyasetin konusu değil. Peki size oy verenler ümmet de bize oy verenler ümmetin nasıl dışı oluyor? Burası cumhuriyetse burada ümmet yok millet var. Atatürk milliyetçiliğinin tanımı çok belli. Biz bu ülkeye bu bağla bağlıyız. Bu yüzden herkes kıymetli. Devletin başı olmakla yetinmeyip ümmetin başı olmakla kendisini sayan, Ali Babacan’ı da bunu bölüyor diye ifşa eden ve aslında kitlesine şikayet eden bir şikayet anlayışı… Bunu not ediyoruz, bir kenara kaydediyoruz.”

‘YENİ SİSTEM AK PARTİ’Yİ MHP’YE PRANGALADI’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmasına da değinen Özel, “Yeni sistemi MHP savunuyor. AK Parti’nin yapmadığını yapıyor. Neden? Sistem tartışılırsa, demokratik parlamenter sisteme dönülürse, kuvvetler ayrılığı olursa, ya bana ihtiyaç kalmazsa? Yeni sistem, AK Parti’yi ayağından MHP’ye prangalamış bir sistemdir. Sistem tartışması MHP açısından beka tartışması” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.