CHP'li Özel: "Gezi davasını takip ediyoruz"

CHP'li Özel: "Gezi davasını takip ediyoruz"

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gezi Parkı olaylarının yargı sürecini takip ediyor.

Selcan Öztürk - 2013 yılında meydana gelen Gezi Parkı olaylarının ilk eylemleri, iş makinelerinin Gezi Parkı'na girdiği ve çalışmalara başladığı bilgisinin sosyal medya üzerinden yayılmasıyla başlamıştı. Olayların gelişimiyle parkta nöbet tutan çevre aktivistlerinin çadırlarının yakılması büyük tepki toplamıştı  ve Türkiye çapına yayılmıştı. 

Gezi Parkı ve Taksim Meydanı'nı bir süre meşgul eden olaylar,eylemcilere güvenlik güçleri tarafından yapılan müdahaleler ile son buldu. Ancak üç haftaya yakın süren eylemler sonucunda  biri polis, sekiz kişi yaşamını yitirirken, 10 bine yakın insan da yaralanmıştı. Bir çok kişi tutuklanırken açılan davaların çoğu beraatla sonuçlandı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Gezi Parkı olaylarının süregelen davalarının hala daha takibinde olduğunu sosyal medya hesabında paylaştı. Paylaşımında "Genel Başkan Yardımcılarımız ve Milletvekillerimizle birlikte bomboş bir iddianameyle görülen Gezi davasını takip ediyoruz. Yargılama elbette olmalıdır, gençlerimizin yaşamını yitirmesine, gözlerini kaybetmesine neden olanlar, o emri verenler yargılanmalıdır" sözleriyle dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.