CHP'li Özkan'dan Başbakan'a sert eleştiri

CHP'li Özkan'dan Başbakan'a sert eleştiri

"İzmir'e yaptığınız büyük günahların hesabını vereceksiniz"

CHP İzmir milletvekili Tuncay ÖzkanDoğacan Öz ile Gün Ortası programına konuk oldu. Özkan, 1 saat boyunca Genel ve yerel siyaset üzerine sohbet etti. İzmir milletvekili Başbakan Binali Yıldırım’a sert sözlerle yüklenen tecrübeli siyasetçi, “Sen İzmir’in yatırım hakkını nasıl elinden alırsın. İzmir’in bütçesini nasıl elinden alırsın? Bu suikast. Ayıptır. Sayın Başbakan İzmir’e yaptığınız büyük günahların hesabını vereceksiniz” diye konuştu.

 MUHALİFLERİN UYDURMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile yumruklaştığı iddialarını yanıtlayan Tuncay Özkan, “CHP’nin içinde sorun varmış gibi siyaseti bel aşağı vurmaya çalışan muhaliflerin uydurduğu yalanlar. Bu yalanlara bizi tanıyan yurttaşlarımız itibar etmesinler.  Bülent Bey de bende yeni tanışmış insanlar değiliz. Benim karanlık günlerimden tanışıklığımız var. Birbirimize gülden başka ağır söz söylemedik” açıklamasında bulundu.

MİLYON MİLYON ÇAĞLAYACAĞIZ

İzmir’deki Muharrem İnce’nin büyük mitingine hazırlandıklarını dile getiren Özkan, “21 Haziran’da 2 milyon hedefimiz var. Cumhuriyet mitingini daha önce 2 milyon 800 vatandaşla yaptık. 1. Kordon, 2. Kordon da kalabalık devam ediyordu. Aynı yoğunlukta bir miting bekliyoruz. 21’inde İzmir’i ve Ege’yi bekliyoruz. İstanbul mu? İzmir mi? kalabalık olacak? Göreceğiz. Ben Engin Altay ile iddiaya girdim. İzmir mitingi daha büyük olacak dedim.  İzmir’in bu mitingle de Türkiye’ye örnek olacağına biliyorum. İzmirli hemşehrilerime güveniyorum. O gün milyon milyon çağlayacağız diyorum” diye konuştu.

YAZIKTIR, GÜNAHTIR

Cumhuriyet Partisi’nin vaatlerine kaynak nasıl bulunacak? sorusunu yanıtlayan Özkan,”İzmir ve Ege bölgesi tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişimi yüz yirmi milyar dolar.  Konya’dan küçük Hollanda’nın yaptıklarına bakarsanız, bunu göreceksiniz. Bizim çocukluğumuzda Türkiye, kendi kendini yönetebilen bir dünya ülkesiydi. Bugün Türkiye samandan, mercimeğe kadar her şeyi dışarıdan alan bir ülke yazık, günahtır. İzmir’in dağları tarlaları boş yatıyor. Ne sanayi de birinciyiz ne tarımda yeterliliğimiz var. Bunu kurtaracak kişi Muharrem İnce’de cumhurbaşkanlığındaki Türkiye. Biz bunun sözünü veriyoruz. İş garantili eğitim vaat ediyoruz. İnsan kaynağımızı boşa harcamayacağımızı. Çocuklarımızı geleceğin çağdaş, zengin, mutlu huzurlu bir Türkiye. Kimseyle hesaplaşmamız yok. Bizim hesaplaşmamız cahillikle. İsraf ekonomisini sona erdirip milleti rahatlatmak gerekiyor. Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı Türkiye’yi kurtaracak” dedi.

PROJELERİMİZİ AKP’YE OY VERENLERLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ

CHP iktidarında kimsenin endişelenmemesi konusunun altını çizen Özkan, “Kimseyi yerinden etmeyeceğiz. Kadrolaşma ve ekipçilik yok. Bu bir ölüm kalım savaşı da değil. AKP’ye oy verenlerle birlikte yapacağız. Biz savaşmıyoruz. Sadece daha iyi bir yönetim anlayışı içindeyiz. Bunun yarısını veriyoruz. Kimse işinden olmayacak. Gösteri yaparak şov yaparak değil emeklerimiz üzerine eda edecek. Eğer 4 yıl yönetim sonunda ben işsizim diyen olursa gelsin yakamıza yapışsın. İş hakkı insanın temel haklarından biridir. Bizim için o bu yok. Gençlere bir şey söylemek istiyorum interneti bedava kullanacak ev hanımlara aile reislerine kişisel tüketimlerini bedava yapacağız. Temel yasam haklarını onlara sunacağız. Elektriğim kesildi suyum akmıyor karnımı doyuramıyorum demeyecek biz söz veriyoruz. Temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Türkiye’de işsizliği sıfırlayacağız. Türkiye’yi ayağa kaldırmak amacımız olacak

Biz Mehmetçikle beraberiz. Gerekiyorsa sincara gidin. Kandile gidin bu konuda Mehmetçik ve güvenlik güçlerin yanındayız. Bu konuda iktidara destek veriyoruz. Bedelli askerlik konusunu Muharrem İnce güzel açıkladı. Bedelli askerliğin çıkmasını istiyor muyuz, istemiyoruz ama toplumsal ihtiyaç bu. İhtiyacın 3’e bölünerek,  savunma sanayine verilmesi konusunda İnce’nin hazırladığı doğrultuda hazırlık yapıyoruz. Bedelli askerlik bekleyenlere şunları söylerim iktidara güvenmesinler. 25 Haziran sabahı Muharrem İnce bu konuda gerekli düzenleme yapacak” dedi.

55a59b44-9936-4944-a7ac-96164833c710-768x768.jpeg

ERDOĞAN’IN VAATLERİ ESKİ BİR ŞARKI GİBİ; “PALAVRA”

Erdoğan’ın vaatlerini de değerlendiren Özkan, “Bunlar bana eski bir şarkı gibi geliyor,  aklıma palavra palavra palavra diye. Aziz başkan yerinde dönüşüm gereği İzmir’de rantın kapısını kapattı. İstanbul’da yaşayan vatandaşlara soruyorum çocukluğunuzda top koş yerlerde çocuğunuz top koşturabiliyor mu? İstanbul beton kent oldu, bu durumuna çok üzülüyorum. Milletin bahçesini bir kuruşluk parkı betona boğanlar orada park mı yapacak? Milletin hassasiyetini kullanarak oy çalma işi bunlar. Millet bahçelerini beton sen yaptın arkadaş. Biz buna itiraz ediyoruz. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz kardeşim. Keşke güzel yapsaydın da alkışlasaydık. Yol yaptın. Alkışladık seni. Marmaray bir daha söyleyim. Dil sürçmesi değil. Marmara rayın projesini Bülent Ecevit ve kabinesine ait. Japonlarla görüşme yapan Ecevit’tir. Bunu tamamlayan Erdoğan’dır. Şimdi projeyi oluşturana da gani gani rahmet eylesin, yapana da Allah razı olsun demek lazım. O projenin hayata geçmesi imza atan Ecevit’tir. İstanbul’a İcranca dağlarından su getirdik. Bu proje Nurettin Söz’ündür. İstanbul’un suyu bitince o verdi. Devlette devamlılık diye bir şey var. Her şeyi de sen yapmadın sayın Erdoğan. Bu kadar ahde vefasızlık olur mu? Sen gideceksin başlattığın birçok proje arkadan tamamlanacak. Biz çadır devleti değiliz 16 yıl önce kurulmadık. Alkışlarız ama birde öncesi var. Gerçeği çarpıtmamak saptırmamak lazım” ifadelerine yer verdi.

İZMİR’E YAPTIĞINIZ BÜYÜK GÜNAHLARIN HESABINI VERECEKSİNİZ

“35 proje diye tutturuyorlar. İzmir’den alın terinden çalarak, yatırım kıskaçlığı yapıyorlar. Edepsizlik, siyaset terbiyesi var mı? Sen İzmir’in yatırım hakkını nasıl elinden alırsın. İzmir’in bütçesini nasıl elinden alırsın? Bu suikast. Ayıptır. İzmir’de bunun hesabını 24 Haziran’da verecek. İzmir’de stadyum hakkı var. Hep yalan yalan kandırma İzmirliye yalan. Tarihi yok edecek, kenti sıkıntıya soracak herkesi her türlü projeyi devreye sokarlar” diyerek Yıldırım’ı hedef alan Özkan,  Başbakan Yıldırım’a eleştirilerini bu sözlerle sürdürdü:  “Sayın Başbakan İzmir’e yaptığınız büyük günahların hesabını vereceksiniz. Böyle şey olmaz, ayıptır. Bu yapılmayan projeler,  Başbakan Yıldırım’ın yakasında kalacak. İzmir’in sorumluluklarını yerine getirmeyen bir başbakan olarak hatırlanacaksınız. İzmirli hesabını sandıkta soracaktır”

İLK TURDA MUHARREM İNCE İPİ GÖTÜRÜR

Özkan, seçimle ilgili tahminde de bulundu: “Ülke için bir cumhurbaşkanı adayımız muharrem ince olacak. Millet ittifakıyla parlamento çoğunluğu sağlanacak. Türkiye yerel seçimlerle çürüyen sistemi, normalize etmek için iktidar olacağız. 3 seçimi de biz kazanacağız. İlk turda ‘Muharrem İnce ipi götürür’ diye bakıyorum ama. Temmuzda da biz gereğine bakarız. Yurttaşlarımız aradaki farkı gördüler. Tercihler, Türkiye zarar veriyor, onlarda gördüler. Allah bir kapıyı kapar diğer kapıyı açar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.