CHP'li Polat: "Bu seçim CHP’ye iktidar yolunu açacak"

CHP'li Polat: "Bu seçim CHP’ye iktidar yolunu açacak"

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat Can Radyo’da Gökhan Kafalı ile Ege’nin gündemi programına konuk oldu. Polat, CHP’nin İzmir’in 30 ilçesinde oy arttıracağını, Türkiye genelinde de bu seçimden güçlenerek çıkacağını söyledi.

 

Sunucu Gökhan Kafalı’nın sorularını yanıtlayan CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat, programda öncelikle AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Nihat Zeybekçi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Polat, “AK Parti Aday Adayının İzmir’i çok iyi tanımadığını düşünüyorum. İyi bir belediye başkanı olmak için aday olduğunuz kenti iyi tanımanız gerekiyor. İzmir’den aday olmak için de önce İzmir’i tanımak gerekiyor. Kendisinin İzmir’in sosyal kültürel yaşamını ve ticaretini iyi bilmediğini düşünüyorum. İzmir, kendine kongre ve fuarlar şehri olmayı hedef koymuş bir şehirdir. Türkiye’nin incisi İzmir’de aydın, demokrat ve laik; Cumhuriyete inanan insanların yaşadığı, Cumhuriyetin kalesi olan bir kenttir. Bu yüzden İzmir’de bütün ilçelerde AK Partinin oylarının daha da düşeceğini, Cumhuriyet Halk Partisinin oylarının artacağını ve iktidarımızın daha da güçlenerek devam edeceğini düşünüyorum. İzmir’de oluşacak genel sinerjiyle CHP’nin Türkiye’de de önünü açacağını düşünüyorum” dedi.

3 AYDIR HERGÜN SOKAKLARDAYIM

Yaklaşık 3 aydır geceli gündüzlü sokaklarda olduğunu ve Bayraklı halkı ile yoğun bir iletişim içinde bulunduğunu da kaydeden Polat, vatandaştan edindiği izlenimleri de şöyle paylaştı:

“Özellikle son üç aydır alanda ciddi çalışma içerisindeyiz. Alanda gördüğümüz şu; vatandaşımız ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya ve ülkenin iyi yönetilmediği konusunda herkes hem fikir. Bizlere karşı ilgi ve alakaları çok güzel, desteklediklerini belli ediyorlar. Geçmiş seçimlerle kıyasladığımızda, parti olarak Bayraklı’da oyumuzu daha da artırarak yerelde daha da güçleneceğimiz kanısındayım” diye konuştu.

İTTİFAKLAR BAYRAKLI’YI NASIL ETKİLER?

Kafalı’nın ittifaklar Bayraklı’da seçimi nasıl etkiler, sorusuna da yanıt veren Cindi Can Polat: “İttifakı önemsiyorum ve destekliyorum. Hepimiz hatırlıyoruz AK Parti iktidarı sıfır sorun politikasıyla yola çıkmıştı. Bugün mesele seçim süreci değil bence, Türkiye meselesi haline geldi. Maalesef bırakın diğer dünya ülkelerini ülkenin kötü yönetilmesinden dolayı bütün vatandaşlar aynı sıkıntıyı yaşıyor. Bugün doğru düzgün iletişimde olduğumuz ve ticaret yaptığımız bir komşu ülkemiz bile kalmadı. Eğitimde her zaman daha kötüye gidiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız iyi bir öğrenim alamıyor. Bu hepimizi endişelendiriyor ve kaygılandırıyor.  Sağlık sektörümüz neredeyse çökmüş durumda. Sosyal bir devletin, sağlık hizmetini vatandaşına ücretsiz vermesi gerekirken, her geçen gün sağlıkta alınan katkı payları biraz daha arttırılıyor. Adalete güven kalmadı. İnsanlar özgürce kendini ifade edemiyor. Evrensel hukuk değerleri söyleniyor ama esemesi dahi yok. Hukuk yönünde eşitlik yok.  Böyle kötü yönetilen bir Türkiye’de ittifakın bir umut olduğunu düşünüyorum. Bunun yerel seçimlerde yansımasını hep birlikte göreceğiz.  İYİ Parti, CHP ve bizim gibi düşünen diğer partilerin desteği, STK’ların, Odaların, Derneklerin desteğiyle yerel seçimlerde katkısı olacağını ve yola çıkılan bu ittifakın Türkiye’de iktidar olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

GENEL MERKEZİMİZ HATA YAPMAZ

Kafalı’nın Genel Merkez’in aday belirleme süzgecine güveniyor musunuz sorusuna da içenlikle cevap veren Cindi Can Polat: “Aday belirleme sürecinin  genel merkezimizin merkez yoklama sürecinin artık kesinleştiği, ancak geçmiş dönemlerden karşılaştığımızda Genel Merkezimizin daha ince eleyip sık dokuyarak, o kentin dokusuna en uygun, o kenti en iyi idare edecek, en iyi oyu alacak adayı belirleyeceğini düşünüyorum. Bunu yaparken STK’larla, odalarla, muhtarlarla istişare edeceklerini düşünüyorum. Milletvekillerimizden adaylarla ilgili İl ve İlçe örgütlerinden gerekli doneleri alacaklarını, adayı da irdeleyerek anketlerle ilgili en doğru tercihi ortaya koyacaklarını düşünüyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.