CHP’li Polat'tan corona virüsü uyarısı!

CHP’li Polat'tan corona virüsü uyarısı!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İran'da görülen koronavirüsü gündeme taşıdı. 

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, Çin’de ortaya çıkan ve 24 ülkeye yayınlan corona virüsünün, İran’da görüldüğünü haberlerinin ardından İran’la olan sınır kapılarımızın durumunu Meclis gündemine taşıyarak, sınır kapılarında hangi önlemlerin alındığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

İlk olarak Çin’de görülen corona virüsü 76 bin 727 kişiye bulaşırken 2 bin 247 kişi hayatını kaybetti. Türkiye ile sınır komşusu olan İran'da corona virüsüne bağlı ölüm sayısı 4'e yükselirken, 13 kişide daha vaka tespit edildi. Sınıra yakın bölgede yaşayan yurttaşların, yeterli denetimin olmadığı için tedirgin oldukları öğrenilirken Türkiye’nin hangi önlemleri aldığı merak konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, corona virüsünün İran’da görüldüğünü belirterek, sınır kapılarında alınan önlemlerin yeterli olup olmadığını Meclis gündemine taşıdı. 

“FELAKET OLUR!”

Virüsün ülkemize girmesi ile felaketin yaşanabileceğini belirten Polat, “Sınırda çalışan ve bölgede yaşayan yurttaşlarımız yeterli denetimin olmadığını, bireysel önlemlerin alındığını belirtiyor. Ekonomisi ve teknolojisi güçlü Çin’in bu sorunla mücadele edemediği ortadayken, ülkemizde hangi önlemlerin alındığını öğrenmek istiyoruz.  Bakanlığın yaptığı ‘hazırlıklıyız’ açıklaması yeterli değildir. Türkiye ve İran arasında 3 sınır kapısı bulunmakta. Sınır kapısından her gün ülkemize gelip gidenler var. Günübirlik çalışan inşaat işçilerinin de olduğunu biliyoruz. İthal edilen ürünlerin kontrol edilmemesi ve ülkeye giriş çıkışlarda yeterli denetimin olmaması bizim için felaket olabilir. En kötü senaryoya hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

FAHRETTİN KOCA’YA SORULAR:

  • Türkiye – İran arasında bulunan sınır kapılarından geçen insanlar için ne gibi denetimler yapılmaktadır? Yapılan denetimler yeterli midir?
  • Gümrük kapılarında çalışan memurlar maske, eldiven ve ateş ölçer gibi araçlar kullanmakta mıdır?
  • Dünyanın çeşitli ülkelerine gidip gelen şoförler, gümrük kapılarından geçerken yeterli denetime tabii tutulmakta mıdır?
  • Türkiye’den İran’a giden günlük inşaat işçileri için alınan herhangi bir önlem var mıdır?
  • İthal edilen ürünlere sınır kapılarından geçerken hangi denetimler uygulanmaktadır?
  • Türkiye’de olası bir corona virüsü salgınına karşı önlemler alınmış mıdır? Alınmış ise bu önlemler nelerdir?
     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.