CHP'li Purçu, maratonda çocuklar için koştu

CHP'li Purçu, maratonda çocuklar için koştu

Sabah erken saatlerde Sulukule Gönüllüleri ile buluşan Milletvekili Özcan PURÇU; 30431 göğüs numarasıyla İstanbul Maratonu’nda yerini aldı.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan PURÇU, 39. İstanbul Maratonu’nda Sulukule Gönüllüleri Derneği ile birlikte dezavantajlı çocukların eğitime erişim engellerinin kaldırılması, okul terklerinin önlenmesi için koştu.  

Sabah erken saatlerde Sulukule Gönüllüleri ile buluşan Milletvekili Özcan PURÇU; 30431 göğüs numarasıyla İstanbul Maratonu’nda yerini aldı. 

“Yükseköğretim hariç zorunlu eğitimde yaklaşık 1.897.524 öğrencinin okullaşamadığını, zorunlu eğitim kapsamında olmasına rağmen 129.314 öğrencinin ise sürekli devamsız olduğunun tespit edildiğini, okullaşamayan ve sürekli devamsız olan öğrencilerin toplamının 2.026.838 olduğunu” hatırlatan Milletvekili Özcan PURÇU şu değerlendirmelerde bulundu:

“Eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kalkması gerekiyor. Önyargılar ve ayrımcılık nedeniyle okula gitmekten ya da okula devam ederken karşılaştığı dışlanma nedeniyle okula devam etmekten geri kalan öğrencilerimiz var. Roman mahallelerinde yaşayan öğrencilerimiz, yoksulluğun mağduru oluyor. Sağlıklı koşullardan yoksun olan dezavantajlı çocuklarımız, çoğu zaman kahvaltı dahi edemeden güne başlıyor. En temel ihtiyaçlar dhi karşılanamazken özel politikalarla ve çözüme katkı sağlayacak adımlarla okul terklerinin önlenmesi gerekiyor. Bu kampanya içerisinde yer almaktan mutluyum. 26 Kasıma kadar desteklerinizle çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamanız önemli.” 

Roman mahallesinde, zor koşullarda yaşayan ve Türkiye’nin ilk Roman milletvekili seçilen Özcan PURÇU, okula gidemeyen çocuklar için eğitimin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti, kampanyanın 26 Kasıma dek devam edeceğini hatırlattı. 

Tüm gönüllülere destek çağrısında bulunan PURÇU’nun kampanya sayfasındaki linke tıklayıp dilediğiniz miktarda bağışla dezavantajlı çocuklara katkı sağlayabilirsiniz. (https://bagis.adimadim.org?ccid=CC27117 )

“Sulukule Gönüllüleri, risk altındaki, dezavantajlı, ayrımcılığa maruz kalmış çocuklarla derslerine yardımcı olmak için etütler ve çocukların okul ile bağını kuvvetlendirmek için okullarında hak temelli çalışmalar/atölyeler yapıyor. Çocuklar okula devam edebilsin, yaşıtlarıyla eşit şartlarda eğitim alsınlar diye beslenme, kırtasiye ve eğitim bursu desteği sağlıyor. 

‘’Hiçbir çocuğun kendindeki yeteneği ve potansiyeli keşfetmeden okuldan ayrılışını seyretmek istemiyorum.’’ diyen gönüllülerle birlikte daha güzel günlerin inşası ve daha adil bir dünya için birlikte çalışıyorlar.

*Bir çocuğun bir aylık hak temelli atölye desteği 50 TL 
*Bir aylık okulda beslenme desteği 95 TL
*Aylık eğitim bursu desteği ise 100 TL” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.