CHP'li Sedat Akman toprağa verildi

 CHP'li Sedat Akman toprağa verildi

Hayatını kaybeden CHP İzmir eski İl Başkanı Sedat Akman, son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Özdoğru- CHP'li Akman’ın cenazesine katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Sedat Akman ve Bülent Ecevit arasında 43 yıl önce yaşanan bir olayı da anlatarak, "43 yıl önce Türkiye’deki demokrasiye ve siyasi partilerdeki demokrasiye bakın, bir de bugünküne bakın. 43 yılda siyasi partilerdeki demokrasi de Türkiye’deki demokrasi de yerlerde sürünüyor" dedi.

img_6520.jpg

1977-1980 yılları arasında CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Dr. Sedat Akman, geçtiğimiz pazar günü hayatını kaybetmişti. 1972-1974 yılları arasında İzmir Tabip Odası başkanlığı da yapan Akman için ilk olarak CHP İzmir İl Başkanlığı önünde tören düzenlendi. Sedat Akman için Kur-an’ı Kerim okunarak helallik istendi.

img_6542.jpg

Daha sonra ise Akman’ın naaşı Alsancak Hocazade Camisi’ne getirildi. Burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına; ailesi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP ilçe belediye başkanları, CHP’li üyeler ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından helallik istenen Sedat Akman için dualar edildi. Cenaze aracına yüklenen Sedat Akman’ın naaşı, defnedilmek üzere Bergama ilçesinde bulunan aile kabristanlığına götürüldü.

img_6537.jpg

img_6563.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.