CHP'li Sertel'den EYT'lilere destek açıklaması

CHP'li Sertel'den EYT'lilere destek açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Nisan YAVUZ - Emeklilikte yaşa takılanların EYT'lilerin Twitter'da yaptığı büyük etiket çalışmasına milletvekilleri ve belediye başkanları da destek verdi. Çok sayıda mesaj atılırken EYT'liler tarafından sorunlarına çözüm talep edildi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)" mağdurlarının hakkını savundu. CHP'li Sertel sosyal medya hesabından;" #EytTwitterıYıktı taginin altında yaptığı destek açıklamasında,

"Haklı olan insanın sesi gür çıkar.EYT mağdurları haklı, onların haklarını gasp edenler için söylenecek çok cümle var ama ben iki sözcük yazayım:Hak gaspçıları!" dedi.

EYT'lilere destek olan diğer siyasilerin tweetleri ise şu şekilde oldu.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar: Bu konuda CHP olarak tüm Milletvekilleri Meclisi AKP'ye dar ediyoruz ama hak eşitlik anlayışı olmayan zihniyet Haklı istekleri görmezden gelmeye devam ediyor.  #EytTwitterıYıktı

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel: Kendi yandaşlarına gelince çift maaş için kararname çıkaran, istişare kurulları kuranlar, #EmeklilikteYaşaTakılanlar'ın haklarını vermekten imtina ediyorlar. #EYT'lilerin haklarına kavuşabilmeleri için çalışmaya devam edeceğiz. #EytTwitterıYıktı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: #EYT hak mücadelesinin lokomotif gücü oldu. #EytTwitterıYıktı.Taşeronda kalanlar,4aralık mağdurları,atanamayanlar, mülakata takılanlar,işsizler,üniversiteli işçiler,KİT,BİT, Bakanlıkta hakları görmezden gelinenler,SGK öncesi doğum borçlanması isteyenler EYT dayanışması örnektir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: #EmeklilikteYaşaTakılanlar Yıllarca çalışıp hak ettikleri emeklerinin karşılığını istiyor. Söz verip unutanlar, #EYT'lilere sırtını dönenler bugün 'türediler' demeye başladı.

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Haklı mücadelelerinde emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımızın yanındayız. Onların mağduriyeti önemli bir toplumsal yara. Kazanılmış haklarını isteyen 1 milyon yurttaşımız mücadelelerinde yalnız değildir.

CHP Parti Meclisi Üyesi-İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: #EmeklilikteYaşaTakılanlar kazanılmış haklarını istiyor, #EytResmiGazeteDiyor"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.